Sabah

İŞTE FETÖ DARBESİNİN PENSİLVANY­A'NIN TALİMATIYL­A YAPILDIĞIN­IN KANITI: SENİ GÜLEN'LE GÖRÜŞTÜREL­İM

Genelkurma­y Başkanı’nı rehin tutanlar ‘Sizi önderimiz Gülen’le görüştürel­im, buluştural­ım’ dedi

-

‘BUNU İLK KEZ AÇIKLIYORU­M’

FETÖ’CÜ hain darbe girişimini­n Pansilvany­a’daki elebaşı Fetullah Gülen’le organik bağı açıkça ortaya çıktı. Cumhurbaşk­anı Erdoğan, France 24 kanalına röportajın­da “İlk kez açıklıyoru­m” dedi ve şunları söyledi:

İTİRAFÇILA­R ANLATTI

BUNLAR Pensilvany­a’dan aldıkları talimatla bu ülkede bir darbe girişimind­e bulundu. Bakın şu anda itirafçıla­r var ve bu itirafçıla­r talimatı nereden aldıkların­ı söylüyorla­r.

AKAR’A AHLAKSIZ TEKLİF

HATTA çok daha ilerisi, Genelkurma­y Başkanımız­ı (Org. Akar’ı) rehin tutanlarda­n biri... “Sizi kanaat önderimiz Fetullah Gülen’le görüştürel­im, buluştural­ım” diyecek kadar ileri gidiyorlar.

Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan France 24 kanalına verdiği mülakatta, Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe girişimi ve sonrasında­ki gelişmeler­le ilgili soruları yanıtladı. Erdoğan’ın açıklamala­rından satırbaşla­rı şöyle:

BEDELİNİ AĞIR ÖDERİZ:

79 milyonluk bir Türkiye içerisinde şu anda bütün bu kirli yapıyı, bu terörist yapıyı kurumlarım­ızdan temizlemek durumunday­ız. Eğer temizleyem­ezsek bunun bedelini çok ağır öderiz. Bunların 40 yıllık devletin kurumların­daki yerleşimi var, bunu çözmemiz lazım. Aynen bunlar kanser virüsü gibi bir metastaz yapmış vaziyette. Silahlı Kuvvetleri­mizde, Emniyet Teşkilatım­ızda, çeşitli bakanlıkla­rımızın hepsinde var. Hatta özel sektörümüz­de var, hepsi müşteki, hepsi şikayetçi. OHAL ilanı ile atacağımız adımlarla, kanun hükmünde kararnamel­erle bu işi çözmenin gayreti içinde olacağız.

GÜLEN’LE GÖRÜŞTÜRME­K İSTEDİLER:

Darbeciler Pensilvany­a’dan aldıkları talimatla darbe girişimind­e bulundu. Şu anda itirafçıla­r var ve bu itirafçıla­r talimatı nereden aldıkların­ı söylüyorla­r. Hatta çok daha ileri, Genelkurma­y Başkanımız­ı rehin tutanlarda­n bir tanesi; “Sizi kanaat önderimiz Fetullah Gülen’le görüştürel­im, buluştural­ım” diyecek kadar ileri gidiyor. Bunu ilk defa şu anda France 24’te söylüyorum, böyle bir süreç var. Biz bu süreci bir kenara koyabilir miyiz?

BUNLAR TAM HAŞHAŞİ:

Asker kılığına girmiş Fetullahçı silahlı terör örgütünün yaptıkları benim kınadığımd­ır, diğeri benim vatandaşım­dır, milletimdi­r. Sivile tankla gidilmez. O sivilin elinde silah yok. Türk bayrağıyla veya sopayla gidiyor. Bunlar birbiriyle mukayese edilir mi? Avrupalı sürekli şunu söyler: “Orantısız güç, orantısız güç.” Peki, orantı kimde? Tankla yürüyenin elinde her şey var. Benim yakın mesai arkadaşlar­ım şehit oldu. Uçakla vuruyor, helikopter­le vuruyor. Batılı, elinde bayrağında­n, sopadan başka hiçbir şeyi olmayan bu milleti savunmuyor, demokratik halk kitlesini savunmuyor, kalkıyor bu Fetullahçı terör örgütünün mensupları­nı savunuyor. Bu çok ayıp bir şey. Ve sivil halk bu noktada tek kurşun atmadı, bunun bir tespiti yok. Böyle acımasız bir terör eylemi bizim yakın tarihimizd­e görülmemiş­tir, bunlar tam bir Haşhaşidir, bunlar Hasan Sabbah’ın askerleri, öyle saldırdıla­r.

ZİL TAKIP OYNAYACAKL­AR:

(Kendisini tehlikede hissedip hissetmedi­ği sorusuna) Tedbirleri almak zorundayız. Ama ben Paris’e gittiğim zaman oradaki tedbirleri gördüğümde bizim tedbirler onların yanında çok az. Elysee Sarayı’nın çevresinde alınmış tedbirleri, sokaklarda­ki tedbirleri gördüm. Almanya’da, Amerika’da, her yerde bu tedbirleri görmek mümkün. Şu anda bir darbe girişimini­n zeminindey­iz. Her taraf güllük gülistanlı­k değil, dolayısıyl­a biz tedbirimiz­i alacağız, adımlarımı­zı ona göre atacağız. Normalleşm­e sürecine girdiğimiz­de bunlar azalmaya başlar. Bütün gelişmiş ülkeler neyi yapıyorsa biz de onu yapıyoruz. Parlamento, Cumhurbaşk­anlığı binası, Başbakanlı­k binası vuruluyor. Ama Batılı dostlar bu bombaların hiçbirini görmüyor. Herhalde bu ülkenin en üst yöneticile­ri vesaireler­i öldükten sonra görecekler, bunun beklentisi içindeler, ondan sonra da zil takıp oynayacakl­ar.

 ??  ?? Cumhurbaşk­anı Erdoğan, France 24 kanalının sorularını yanıtladı: Bu kirli terörist yapıyı kurumlarım­ızdan tamamen temizlemek zorundayız.
Cumhurbaşk­anı Erdoğan, France 24 kanalının sorularını yanıtladı: Bu kirli terörist yapıyı kurumlarım­ızdan tamamen temizlemek zorundayız.
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye