Sabah

Erlerden12­00'ü serbest bırakıldı

-

ANKARA Cumhuriyet Başsavcılı­ğı, 15 Temmuz alçak darbe girişimind­e suç işlemediği saptanan 1200 eri serbest bıraktı. Başsavcı Harun Kodalak ‘Halka ateş açmamış, ne olduğunu bilememiş erleri hızla ayıklayaca­ğız. O hainlerin Ergenekon, Balyoz soruşturma­larında yaptıkları gibi yapmayacağ­ız’ dedi.

FETÖ’CÜ darbe girişimini soruşturan savcılar ekibinin başındaki isim, “kurunun yanında yaş da yanmayacağ­ına” dair garanti verdi. Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Harun Kodalak, “Bizim soruşturma­mız onlarınkin­e benzemeyec­ek, adil olacak” dedi ve suça karışmayan erlerin hızla ayıklanaca­ğını açıkladı. FETÖ ile ilgili soruşturma­ları koordine eden ve bu nedenle Gülenci avukatları­nın baskı altına almaya yönelik suç duyuruları­na maruz kalan Ankara Başsavcısı Kodalak, kritik açıklamala­r yaptı. Soruşturma­da şu ana kadar rütbeli askerlerde­n serbest bırakılan olmadığını belirten Kodalak, darbe girişimind­en habersiz olan ve silah kullanmaya­n erlerle ilgili, “Şu anda sayısını bilemediği­m kadar erimiz gözaltında ya da tutuklu. Serbest bırakılan bin 200 kişi sadece er. Neyin ne olduğunu anlayamamı­ş, neye alet olduğunu bilememiş, halka ateş açmamış veya üzerine askeri araç sürmemiş erlerden bahsediyor­uz. Büyük bir kısmı tutuklu ama onları hızla ayıracağız” dedi.

ERGENEKON GİBİ OLMAYACAK

Suçlu ve suçsuzun birbirinde­n ayrılacağı bir soruşturma süreci yürütüldüğ­ü garantisin­i veren Kodalak, FETÖ’nün kontrolünd­eki yargı döneminde yürütülen Balyoz ve Ergenekon soruşturma­larındaki gibi yanlışları­n bu dönemde yapılmayac­ağını da şöyle garanti altına aldı: “O hainlerin Ergenekon, Balyoz soruşturma­larında yaptıkları gibi, masum olan askerleri de tabii ki katmayacağ­ız. Bizim soruşturma­mız onlarınkin­e benzemeyec­ek. Adil davranacağ­ız. Biz devletin savcılarıy­ız, onlarsa örgütün hâkim ve savcıları idi.”

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Cumhuriyet Başsavcısı Harun Kodalak: Ateş etmeyen bin 200 er serbest kaldı. Masum erleri hızla ayıklayaca­ğız. Bizim soruşturma­mız onlarınkin­e benzemeyec­ek. Biz devletin savcılarıy­ız, onlarsa örgütün savcılarıy­dı
Cumhuriyet Başsavcısı Harun Kodalak: Ateş etmeyen bin 200 er serbest kaldı. Masum erleri hızla ayıklayaca­ğız. Bizim soruşturma­mız onlarınkin­e benzemeyec­ek. Biz devletin savcılarıy­ız, onlarsa örgütün savcılarıy­dı
 ??  ?? 1200 erin serbest kaldığını açıklayan Kodalak, “Aileler müsterih olsun” dedi.
1200 erin serbest kaldığını açıklayan Kodalak, “Aileler müsterih olsun” dedi.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye