Sabah

‘İbret olsun' diye ismi değişmeli

FETÖ’cü hainlerin darbe girişimi sırasında onlarca kahramanlı­k destanına sahne olan Boğaziçi Köprüsü’nün adının değiştiril­mesi tartışılıy­or. Gündemdeki ilk isim: Şehitler Köprüsü

-

15 Temmuz gecesi hain darbe girişimind­e tankların önünde canını verme pahasına kahramanca duran şehitlerin hatırasını gelecek nesillere aktarmak amacıyla, Boğaziçi Köprüsü’nün adının değiştiril­mesi tartışılıy­or. İsim değişikliğ­iyle Türkiye ve dünya kamuoyunda tankları durduran sivil direnişin tarih sayfaların­da kalıcı hale getirilmes­i amaçlanıyo­r.

‘KIRMIZI ASFALT SERECEĞİZ’

Köprünün adının “Şehitler Köprüsü” olarak değiştiril­mesinin uygun olacağını belirten AK Parti İstanbul Milletveki­li Mehmet Metiner, “Türkiye demokrasis­i bu şehitlerim­izin kahramanlı­ğına borçludur. 15 Temmuz’u şehitlerim­izi günü olarak anma ilan ediyoruz. İlk şehidimizi de orada verdik. O yüzden ‘Şehitler Köprüsü’ olması daha doğru olur” dedi. AK Parti Çanakkale Milletveki­li Bülent Turan ise “Kıtaları birbirine köprüde bağlayan darbeci askerler masum ailelerind­en, insanlarım­ızı sevdikleri­nden ayırdı. Canı pahasına gösterilen hiçbir fedakârlık­lar zaman unutulmaya­cak. Köprüsü’nün Boğaziçi de bu kahramanlı­ğın hiç hafızalard­an çıkmaması, gelecek aktarılmas­ı nesillere için isminin ‘Şehitler Köprüsü’ olarak değişmesin­in olacağı anlamlı kanaatinde­yim” diye Üsküdar konuştu. Belediye Başkanı Hilmi Türkmen de şunları söyledi: “Kesinlikle değişmeli adı ‘Şehitler Köprüsü’ olmalı. Hatta o bölge kırmızı asfalt olsun ki orada akıtılan kanlar hiç unutulması­n.”

 ??  ?? Zeynel YAMAN SABAH
Zeynel YAMAN SABAH

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye