Sabah

AK YATIRIM'DAN kara propaganda

7ürkiye, darbe

-

5 Temmuz’daki FETÖ’cülerin darbe teşebbüsün­ün ardından ekonomi kurumları milli mücadeleye girişip, yurtdışınd­aki müşteriler­ine Türkiye’de teröristle­rin masum insanları öldürdüğün­ü ancak ülkede kontrolün sağlandığı­nı ve ekonomide işlerin normalleşe­ceğini anlatırken, Akbank’ın iştiraki Ak Yatırım adeta ekonomiye suikast düzenledi. Şirketin, hain darbe girişimi sonrasında Türk ekonomisin­de yaratılmay­a çalışılan algıyı ‘kara propaganda’yla bozmaya çalıştığı ortaya çıktı.

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) şirketle ilgili inceleme başlatırke­n, Cumhuriyet Savcılığı’na da suç duyurusund­a bulunacak.

941 YA7,R,M&,YA E-POS7A

Sermaye Piyasası Kurulu’nun (SPK) raporuna göre, Ak Yatırım, darbe girişimini­n ardından ilk iş günü (pazartesi) sabah saatlerind­e 371’i yabancı toplam 941 kişilik yatırımcıy­a e-posta gönderdi. ‘Türkiye-Cuma Geceki Korku Filmi Sonrası İşbaşı’ başlıklı notta ‘Darbe girişimini­n arkasında kim vardı?’ başlıklı bir bölüm açıldı.

Siyasi analizler yapan Ak Yatırım, 15 Temmuz gecesi darbe teşebbüsün­ü engellemek için tankların önüne yatan insanları, bütün medya kuruluşlar­ı hatta muhalefet partilerin­in birlik-beraberlik içine girdiğini görmezden gelerek, Dilek GhNGgR yatırımcıl­arına bu işin arkasında devletin olduğuna dair subjektif yorumlarda bulundu. Şirket, Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan’ın darbe girişimind­en haberdar olduğu, orduyu muhalifler­den temizlemek ve ülkedeki etkinliğin­i güçlendirm­ek için bunu kullandığı­nı ima edecek kadar alçaldı. Ak Yatırım’ın FETÖ’nün darbe girişimini yatırımcıl­ara “Bir iddia da bu” mantığıyla vermesi de dikkatten kaçmadı.

SPK, bir ihbar üzerine Ak Yatırım’ın e-postasında­n haberdar olunca inceleme başlattı. Ak Yatırım öğle saatlerind­e yatırımcıl­ara gönderdiği ‘özel rapor’da siyasi içerikleri­n olduğu bölümü çıkararak revize ettiğini bildirdi.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye