Sabah

CIA GhLE1’E SAHİP ÇIKTI

-

TÜRKİYE’NİN baskılarıy­la uluslarara­sı arenada büyük bir itibar kaybına uğrayan FETÖ lideri Fetullah Gülen’in imdadına ABD Merkezi Haberalma Teşkilatı’nın (CIA) Ulusal İstihbarat Konseyi eski Başkan Yardımcısı Graham Fuller yetişti. Fuller, Huffington Post adlı haber sitesinde bir makale kaleme alarak Gülen’i övgüye boğdu ve darbenin arkasında FETÖ’nün olamayacağ­ını yazdı.

Fuller yazdığı yazıda Gülen’in “politika dışı, sufi, mistik bir sosyal gelenekten” geldiğini söylerken, “Gülen her zaman devletin onurunu ve önemini Osmanlı geleneğind­eki şekliyle sahiplendi. İslami akımlara karşı devleti savundu” dedi. Gülen’in hareketini­n terörizmle bağlantısı olmadığını ve kesinlikle bir kült olmadığını savunan eski CIA lideri, örgüt üyelerinin de ılımlı, hoşgörülü, şiddet karşıtı ve diyaloğa açık kişiler olduğunu iddia etti.

Eski ajan Fuller, 2008 yılında Gülen’in ABD’de oturma izni almak için açtığı davada Gülen lehine referans veren iki CIA görevlisin­den biriydi. Diğer kişi ise CIA’in üst düzey analiz biriminde görev yapmış George Fidas’dı.

2008’de Gülen’in oturma izni almak için açtığı davada ABD İçişleri Bakanlığı’nı savunan avukatlar, Gülen hareketini­n yürüttüğü büyük çaplı projelerin finansmanı için CIA’le ortaklık içine girdiğini savunmuştu.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye