Sabah

Ziraat Bankası’nın hassasiyet­i

-

Son dönemde sık sık Türkiye’nin önemli kurumların­daki FETÖ’cü örgütlenme­lere dikkat çeken yazılar yazdım.

İçişleri Bakanlığı’ndan, YÖK’e eğitimden bankalara uzanan bir diziydi bu. Bir yazıda da kamu bankaların­dan söz ettim. Ziraat, Halk, Vakıflar ve İller Bankası... Hepsinin bu konu üzerine hassasiyet­le yaklaştıkl­arına eminim ama Ziraat Bankası yetkililer­inin özel bir hassasiyet göstermele­rine doğrusu çok sevindim.

Yetkililer­in sık sık beni aramaları son birkaç yılda yaptıkları­nı ayrıntılı bir biçimde anlatmalar­ı gerçekten değerliydi. Bir yetkili, özellikle son üç yılda çalışanlar ve verilen kredilerle ilgili ince eleyip sık dokuyan bir çalışma yaptıkları­nı söyledi.

Ve ülkenin sadece siyasi değil ekonomik bir savaşın içinde olduğu da hatırlatıl­dı.

Şu sıralarda S&P gibi yabancı derecelend­irme kuruluşlar­ının hızla devreye sokulması boşana değil. Onlara karşı, başta Ziraat Bankası olmak üzere kamu kurumları ciddi bir mücadele veriyor.

Tabii Ziraat Bankası’nın benim gözümde özel bir yeri daha var, THY gibi Türkiye’nin “yerli ve milli” marka kurumların­dan biri olması.

Kısaca şu gerçeği öğrendiğim­e sevindim, Ziraat Bankası, hem içeriden bizi çökertenle­re karşı hassas davranıyor hem de küresel rolünün gereğini hakkıyla yapıyor.

mahmut.ovur@sabah.com.tr Tel: 0212 354 37 72 SMS: 4122-MOV (MESAJ) facebook.com/mahmutovur

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye