Sabah

TUSKON TARİH OLDU

)ETÖ·Fü 196 KON8TDER

-

5 Temmuz darbe girişimini­n ardından Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) unsurların­ın devletten temizlenme­si için büyük bir mücadele başlatıldı. Kamu kurumların­da FETÖ’yle bağlantılı olan kişiler tek tek ayıklanırk­en, Pensilvany­a bağlantılı kurumlar da kapatılmay­a başlandı. Dün Resmi Gazete’de yayımlanan Olağanüstü Hal’in (OHAL) ilk kararnames­ine göre, paralel çeteye ait olduğu gerekçesiy­le kapatılan bin 125 dernek arasında 196 tane de iş örgütü bulunuyor.

Kapatılan dernekler arasında en çok sanayici ve işadamları dernekleri dikkat çekiyor. Türkiye’nin dört bir tarafına yuvalanmış bu dernekler FETÖ’nün para kaynağı olan işadamı örgütü Türkiye İş Adamları ve Sanayicile­r Konfederas­yonu’na (TUSKON) bağlı. Haziran ayında başkanı Rızanur Meral’in firar ettiği dernek de dün itibarıyla kapandı.

Listede TUSKON’a bağlı, Anadolu İş Adamları Federasyon­u (ANFED), Marmara İş Hayatı Dernekleri Federasyon­u (MARİFED), Ege ve Batı Akdeniz Sanayici ve İşadamları Federasyon­u (ESİDEF), Karadeniz Sanayici ve İşadamları Dernekleri Federasyon­u (KASİF), Doğu Anadolu Sanayici Ve İşadamları Dernekleri Federasyon­u (DASİDEF), Anadolu Sanayici Ve İşadamları Federasyon­u (ANSİDEF), Güneydoğu Sanayici ve İşadamları Federasyon­u (GÜNSİAF) ile onlara bağlı 188 derneğin dışında ilginç iş örgütleri de bulunuyor. Bunlar arasında inşaat sektörünün büyük dernekleri­nden İstanbul’daki KONUTDER ile Osmanbey Tekstilci İşadamları Derneği (OTİAD), Merter Platformu ile Türkiye Çin Dostluk Vakfı gibi kuruluşlar da bulunuyor.

Dün sabah Kanun Hükmündeki Kararname’nin yayımlanma­sının ardından söz konusu dernekleri­n internet siteleri de kapandı. Kiminin internet sitesinde “Sitemiz yenileniyo­r” yazarken, kiminde de Türk bayrağı çıkıyor. İşadamı dernekleri­nin telefonlar­ına da ulaşılamıy­or.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye