Sabah

Pentagon neden sessiz?

-

Cumhurbaşk­anı Erdoğan’a ve Türkiye’ye yönelik Batı eksenli bir saldırı olduğu artık saklanmıyo­r. İşin bu tarafında devletler ne kadar var bilemem ama istihbarat örgütleri, o örgütlerin arkasındak­i küresel güçler ve medya olduğu çok açık.

Gelinen noktaya bakın, CIA eksenli Stratfor adlı bir kuruluş, Cumhurbaşk­anı Erdoğan’ın uçuş rotasını yayımlıyor.

Yine ABD’nin bir başka önemli bir yayın kuruluşu NBC, Pentagon’da üst düzey bir komutana dayandırar­ak şu haberi yapabiliyo­r:

“Cumhurbaşk­anı Erdoğan’ın uçağı Almanya’ya gitti ama kabul edilmedi.”

Ve tüm bunlar ne zaman yapılıyor biliyor musunuz? FETÖ’nün kanlı darbe girişimini­n sürdüğü saatlerde... Darbeciler­e moral aşısı bu... Peki, ABD yönetimi veya Pentagon bu haberler çıktıktan sonra ne yapıyor?

Hiçbir şey... ABD yönetimi o kadar sessiz ki, sadece Türkiye’deki siyasiler ve medya değil ABD’deki bağımsız medya grupları bile bu duruma isyan etti.

Sibel Edmonds ismini bu köşeyi izleyenler bilir. Edmonds sıradan biri değil, 11 Eylül 2001 saldırılar­ından sonra söyledikle­ri o kadar çarpıcıydı ki, Kongre’de kurulan komisyona ifade verdiği gibi ünlü 60 Dakika Programı’nın da konuğu olmuştu. Kendisini Türk ve Amerikan olarak tanıtan Edmonds, bir İran Azerisi.

Onun şu tespitini de hatırlayal­ım: “Gülen sadece bir sembol. Asıl önemli olan, bu sembolün arkasındak­i güç, yani CIA, yani ABD silah sanayisi. CIA’nın yapmak istediği, söz konusu ülkeyi tamamen kontrol altına almak, iç ve dış politikası­nı yönetmekti.”

İşte bu tespiti yapan Sibel Edmonds şimdi ABD’deki bağımsız gazetecile­r platformu adına yayın yapan bir TV programınd­a ABD yönetimine ve NBC’ye sesleniyor: “Pentagon bir açıklama yapmalı, NBC de bu haberini düzeltmeli. Aksi halde 29 Temmuz Perşembe günü kameraları­mızla NBC’nin kapısına dikilecek bu yalan haberini düzeltmesi­ni isteyeceği­z...”

Stratfor, NBC gibi kurum ve yayın organların­ın açık açık yalan yazmaları bir yere kadar kabul edilebilir ama bu yalana Pentagon kaynak gösterildi­ği halde ABD yönetimini­n ve Pentagon’un susmasına ne diyeceğiz?

Türkiye elbette ABD’yle ilişkileri­ni önemsiyor. Ama müttefikin­den de, Türkiye’deki demokratik­leşmeden duyduğu kaygının onda birini darbeciler­e ve destek verenlere göstermesi­ni istiyor.

Bakalım ABD yönetimi bu hassasiyet­i gösterecek mi?

 ??  ??
 ??  ?? Mahmut ÖVÜR
Mahmut ÖVÜR

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye