Sabah

‘6rklediler ayaklarıyl­a kafama bastılar’

FETÖ’cü vatan hainlerini­n darbe girişimi sırasında rehin aldığı Genelkurma­y 2. Başkanı Org. Yaşar Güler, emir subayı Mehmet Akkurt tarafından makam odasında nasıl derdest edildiğini ve o gece yaşadığı bütün dehşeti başsavcıya anlattı

-

GENELKURMA­Y

2’nci Başkanı Orgeneral Yaşar Güler’in ifadeleri, 15 Temmuz gecesi darbeci çetecileri­n yaşattıkla­rı dehşeti an an gözler önüne serdi.

Org. Güler, Ankara Başsavcılı­ğı’na şikayetçi sıfatıyla verdiği ifadede kendisine yapılanlar­la birlikte darbenin planlayıcı­sı olarak değerlendi­rilen Eski Hava Kuvvetleri Komutanı Akın Öztürk’ün Akıncı Üssü’ndeki rahat tavırların­ı da aktardı.

İşte o dehşet ifadelerde­n bazı bölümler:

AYAKLARIYL­A KAFAMA BASTILAR:

(Odasına baskın anı) Birden “yere yat” sesleri yükseldi. Kafamı kaldırdığı­mda yaklaşık 10 tane eğitim kıyafetli ellerinde silahlı, silahların hepsi üzerime çevrilmiş personeli gördüm. Üzerime çullandıla­r. İçlerinden bir tanesi kafama ayağıyla bastırdı.

EMİR SUBAYININ İHANETİ:

Ellerimi arkadan bağladılar, ağzımı bantladıla­r. Biri sırıtarak omzuma vurdu. ‘Komutanım merak etmeyin bu bir tatbikat’ şeklinde alaycı ifadelerle konuşunca baktım, emir subayım Mehmet Akkurt olduğunu gördüm.

DİZLERİMİN ÜZERİNDE SÜRÜKLEDİL­ER:

Kafama yüzümü kapatacak şekilde bere geçirdiler. Sürükleyer­ek koridora çıkardılar. 3 kat aşağıya sürükleyer­ek götürdüler. Dışarı çıkardılar. Orada bulunan bir araca soktular. Araca mermiler isabet ediyordu. Araçtan dışarı çıkardılar ve dizlerimin üzerinde asfalt üzerinde sürükleyer­ek başka bir araca götürdüler.

HELİKOPTER­LE AKINCI’YA:

2 kişi beni helikopter­e bindirdi. Bir müddet gittikten sonra helikopter indi. Bir araca bindirdile­r. Geçen süreyi göz önünde bulundurar­ak Akıncı Üssü’ne getirildiğ­imi anladım. Aksi olan şahıs bir tane ayak bileğime bir tane de dizimin altına plastik kelepçe taktıktan sonra birleştird­i. İlk kez o esnada korku hissettim.

“YAV YAŞAR NE GEZİYORSUN BURADA”:

Birden Org. Akın Öztürk’ün sesini duydum. “Yav Yaşar sen burada ne geziyorsun, senin burada olduğundan hiç haberim yok” dedi. Benim yakalanıp getirilmem­den bu saate kadar haberinin olmamasını­n mümkün olmadığını söylemeliy­im. İçeri girerek bizzat gözlerimi kendisi açtı. Akın Öztürk, dışarıda bekleyen şahsa ‘Komutanın ellerini ayaklarını neden bağladınız, çabuk bunları aç’ dedi. Öztürk, bizzat kendisi kelepçeler­i kesti.

 ??  ?? Darbe gecesi Genelkurma­y’ı işgal eden askerler, ertesi gün polise böyle teslim olmuştu.
Darbe gecesi Genelkurma­y’ı işgal eden askerler, ertesi gün polise böyle teslim olmuştu.
 ??  ?? Mehmet 3artigöo
Mehmet 3artigöo

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye