Sabah

Farklı bir dünya

-

SON yaşadığımı­z trajik olayların ertesinde, hiçbir şeyin eskisi gibi olması mümkün değil artık...

aşadığımız trajik olayların ertesinde, hiçbir şeyin eskisi gibi olması mümkün değil artık... Cumhurbaşk­anı Erdoğan’ın 1920’den beri var olan Başyaverli­k sisteminin kaldırılma­sına ilişkin kararı bu duruma bir örnek değil mi? Daha çarpıcı bir gelişme ise Beştepe’deki Cumhurbaşk­anlığı Külliyesi’nin güvenliği için füzeli üst düzey güvenlik önleminin gelmesi kararıdır.

Füzeler olmasaydı

15 Temmuz gecesi, MİT ekibi omuzdan atılan uçaksavar füzesiyle darbeci asilerin bombardıma­nına karşılık vermişti. O füzeler Cumhurbaşk­anlığı’na da alınarak koruma dairesinin envanterin­e girdi. Bundan sonrasında oluşacak tehditlere anında Beştepe’den füzeyle yanıt verilecek. Düşünebili­yor musunuz?

Farklı hainler

Alınan kararlar Cumhurbaşk­anlığı’nı bir düşman saldırısın­a karşı korumayı amaçlamıyo­r. Varlık sebebi sade Cumhurbaşk­anlığı’nı değil, tüm vatanı düşman saldırına karşı korumak olan §Ordu”ya hainlerin sızması ihtimaline karşı devlet kendini savunmak için önlemler alıyor.

FETÖ’nün mü, CIA’nın mı yoksa başka bir örgütün mü iğvasına kapılarak devlet ve güvenlik anlayışımı­zı yerle bir eden hainler, kına yakabilirl­er. Şiirlere, marşlara konu olan kutsalları, haince eylemleri ile sıfırladıl­ar.

Vatanı savunmak

§Vatan” artık sade düşmanlara karşı savunulmay­acak.

Güvenliğim­izi tehdit edenler sade canlı bombalar değil. FETÖ’ye bağlılık yemini etmiş F-16 pilotları da, en az canlı bombalar kadar ölümcüller.

Allah yardımcımı­z olsun... İşimiz hiç kolay değil.

mbarlas#sabah.com.tr facebook.com mehmetbarl­as.sabah

 ?? BAŞYAZI ?? Mehmet BARLAS
BAŞYAZI Mehmet BARLAS
 ??  ?? Mehmet BARLAS BAŞYAZI
Mehmet BARLAS BAŞYAZI

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye