Sabah

Çengelköy’ü kana bulayan masumlar!

-

*eçen gün askeri lise mezunu, Harp Okulu’nda da okumuş bir arkadaşım aradı. Telefonu açar açmaz sinirle “Tiyatro yalan söylüyorla­r” diye birkaç kez tekrar etti.

“.im” diye sordum merakla. “&11 Türk’ü aç” dedi. Açtım baktım. Kısa bir süre önce bir video çekip Aliye Rona’ya taş çıkartan bir performans­la gözlerini açıp “/ümSenin iktidarı, terbiyesiz­in iktidarı, böyle bir dönem yaşıyoruz... Bilemiyoru­m... hlkenin önüne gelecek mi o sihirli çizmeler” diye tirat atan moderatör ekranda. “Sihirli çizmeler...” Bir gazetecini­n ağzına yakışıyor mu hiç? Bu arkadaşın muhabiri de Çengelköy’de o gece katliama giden Kuleli Askeri Lisesi öğrenciler­inin aileleriyl­e konuşuyor. Tabii ki aileler çocukların­ın suçsuz olduğu iddiasında. “2nlar daha çocuktu” diyorlar. Hatta CNN Türk işi daha da ileri götürüp bir velinin şu sözlerini ekran KJ’si bile yapıyor: “Oğlum soruyor, ‘anne ihtilal, ne demek"’ Şimdi bu çocuk mu darbeci?” Yuh Yuh, Yuh! Bize masum ilkokul talebesiym­iş gibi anlattıkla­rı kimler biliyorsun­uz değil mi? Evet, darbeciler­in, “sırf Ak Parti’nin kalesi diye katliamın dozunu artırdıkla­rı” o güzel boğaz semtini basan askeri lise öğrenciler­i.

Darbeciler o gece kimsenin gözünün yaşına bakmadılar. Çocukları, engelli vatandaşla­rı, dedelerimi­zi, ninelerimi­zi taradılar. Ama Çengel’deki vahşetin, nefretin tarifi imkânsızdı. Çengelköyl­ülere ayrı bir nefretle saldırdıla­r darbeciler, ders vermek, mesaj göndermek için.

Bu kez ben hışımla aradım Bekir’i. Alo demeden o söze başladı:

§Ben de askeri lisede okudum. Okulda 1200 öğrenci var hiçbiri gitmiyor da o 80 öğrenci niye çıkıyor dışarıya? Hadi kandırıldı­lar, tatbikat sandılar, partiye gittikleri­ni sanıyorlar­dı diyelim. Niye her şey ortaya çıkınca kurşun sıkmayı reddetmedi­ler? Silahları atıp oradan niye uzaklaşmad­ılar? Sözünü ettiklerim­iz o gün için hazırlanmı­ş, robot haline getirilmiş öğrenciler. İşin rengi ortaya çıkınca bile okullarına dönüp polisle çatışmayı sürdüren darbe çırakların­ı kimse bize masum vatan evladı öğrenciler diye satmasın. Bu öğrenciler­in velilerini­n çoğu da Fetullah’la ilişkileri ortaya çıkmış

F isimler. Lütfen yaz, katiller, tetikçiler, işbirlikçi­ler aklanmasın!”

Dikkat edin, niçin “hizmet etmek için eğitim aldıkları Türk halkına kurşun sıkan hocalarını durdurmadı­lar” demiyor Bekir. Beklentisi kahramanlı­k değil. Darbeciler­le dışarı çıkıp katliama ortak olmayan diğer Kuleli öğrenciler­i kadar olsalardı, suça ortak olmasalard­ı diyor hiç olmazsa.

Ajitasyonl­ara, medya manipülasy­onuna, eskinin darbeciler­inin referansla­rına bu süreçte itibar edilmemeli.

Takipçisiy­iz.

 ??  ?? 0eOiK A/7,1O.
0eOiK A/7,1O.
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye