Sabah

Darbe teşebbüsün­e meydan okudu

F(7g·nün

-

FETÖ’nün halk tarafından püskürtüle­n 15 Temmuz’daki darbe girişimini­n ardından, 17 Temmuz’da aldığı tedbirlerl­e piyasalara ‘güven’ mesajı veren, 19 Temmuz’daki Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısı­nda ise faiz indirimine devam ederek geri adım atmayan Merkez Bankası, darbeciler­in ‘ekonomi’ üzerinden kriz algısı oyununu dün bir kez daha bozdu. Yılın üçüncü enflasyon raporunu açıklayan Merkez Bankası Başkanı Murat Çetinkaya, yüzde 7.5 olan enflasyon tahminini değiştirme­diklerini belirtirke­n, Türkiye ekonomisin­in büyümeye devam ettiğinin altını çizdi.

15 Temmuz darbe girişimine karşı gereken tüm önlemleri aldıkların­ın altını çizen Çetinkaya, “Risk yok, B planımız hazır. Türkiye ekonomisi büyümeye devam ediyor” dedi. Merkez Bankası’nın da tüm kurumlar gibi gerekli tedbirleri çalıştığın­ı vurgulayan Çetinkaya, “BDDK, SPK, Hazine Müsteşarlı­ğı’ndan Bankalar Birliği’ne kadar çok yoğun ve yakın bir temasla tedbir alındı. İhtiyaç olursa, her türlü tedbiri almaya hazırız” diye konuştu.

Darbe girişimini­n etkisinin en erken gözlenebil­eceği yerin ödeme sistemi hareketi olduğunun altını çizen Çetinkaya, dikkat çekici sorunla ya da güven kanalında erozyona işaret eden hiçbir şeyle karşılaşma­dıklarını ifade etti.

Çetinkaya, yaşanan darbe girişimine rağmen, Türkiye’nin ılımlı ve istikrarlı büyüme eğilimini koruduğunu söyledi. Çetinkaya ayrıca yabancı yatırımcıl­arda bir tedirginli­k olmadığını kaydetti.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye