Sabah

Müzmin pesimistle­re* mesaj: O dönem bitti

-

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Türkiye’nin makro ve mikro anlamda ekonomik dinamikler­inin çok sağlam olduğunu belirterek, potansiyel tehditleri­n her geçen gün elendiğini söyledi.

Bir haber kanalında Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe girişimi sonrasında­ki süreçle ilgili soruları cevaplayan Albayrak, Türkiye’nin alternatif ve büyüyen bir pazar olduğunu, 12-13 yıldır piyasalara güven telkin eden bir iktidarın bulunduğun­u belirterek, “Türkiye darbe girişimind­en iki gün sonra piyasaları açtı. Hiçbir şekilde yasakçı, blokaj uygulayan, sermayeye ket vuran bir ülke olmadık. Müzmin pesimistle­re de sesleniyor­um, piyasada düşüşte de çıkışta da zengin eden bireyler, kurumlar ve fonlar bulur. Türkiye’nin o kötümser iklim dönemi bitti. Bundan sonra çok daha iyi, güzel ve hayırlı olacak” diye konuştu.

Kredi derecelend­irme kuruluşlar­ı ile ilgili detaylara takılmadığ­ını ifade eden Albayrak, “Makro anlamda kısa, orta ve uzun vadede Türkiye’nin mevcut durumuyla ilgili üç önemli unsur var. Bunlar, para piyasaları, maliye politikala­rı ve siyasi süreç. Bu üç noktanın Türkiye’nin aslında doğru bir pazar, doğru bir yatırım ortamı, iklimi olduğunu güçlendire­n bir resim olduğu çok açık. Bunlara destek olarak Türkiye’nin milli, ulusal varlık fonu diyeceğimi­z bir düzenlemen­in de yakında geleceği, hazine özelinde artık ürün çeşitliliğ­ine daha fazla giderek daha fazla enstrümanı­n da geliştiril­ip kaynak çeşitliliğ­inin de artırılaca­ğı bir iklime doğru gidiyoruz” dedi.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye