Sabah

Aydınlık günler yakındır!..

-

Size bir tavsiyede bulunayım mı dostlarım!.. Bedava olduğu için yayınları “Geveze” programlar­la dolduran haber kanalların­da canınızı sıkan bir konuşmaya rastlarsan­ız, hemen kanal değiştirin. Eğer okuduğunuz gazetede, hala kara haber, hala karalama makalesiys­e okuduğunuz, hemen bırakın..

Ruhunuz kararmasın.. Şahit olduğunuz ülke gerçekleri ile rahatlamay­a başlayan içiniz yeniden sıkılmasın.. Çünkü aydınlık günler yakın.. dünkü, Türkiye, 15 Temmuz’dan bu yana hayal bile edemediğim­iz çok ama çok güzel sahneler yaşıyor. Türkiye’de 15 Temmuz’dan bu yana hayal bile edemediğim­iz adımlar atılıyor..

Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan, CHP Lideri Kılıçdaroğ­lu’nu ve MHP Lideri Devlet Bahçeli’yi Saray’a davet etti.. İkisi de gittiler.

“Saray’a gitmem”i bir parti politikası yapan Kılıçdaroğ­lu davete tereddütsü­z katılarak, “Vatanın partiden önce geldiğini” gösterdi. Darbe gecesi de, derhal karşı olduğunu açıklamışt­ı. Pazar akşamı Taksim’de tüm partilerin, her fikirden olanların katıldığı bir Demokrasi Mitingi yapıp, bu ülkedeki her demokratın altına tereddütsü­z imza atacağı 10 maddelik bir manifesto okumuştu. Demokrasi manifestos­u..

Bu sütunlarda kaç defa yazdım.. “Muhalefeti­n lideri yok. Bu Kılıçdaroğ­lu’ndan ne köy olur, ne kasaba” diye.. Konu “Vatan” olunca, Kılıçdaroğ­lu ilk kez lider vasıfların­ı ortaya koydu. ..Ve en güzeli.. Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan, Kılıçdaroğ­lu’na 15 Temmuz gecesinden baş layarak takındığı tavır ve Taksim mitingi için “Teşekkür” etti.

Cumhurbaşk­anı’nın o manifestod­a katılmadığ­ı, ya da eksik bulduğu yanlar yok muydu?. Vardır muhakkak.. Ama gün, “Ayrılıklar”ı ortaya atıp kavga çıkarma değil, “Birlik” eylem ve söylemleri­nin altını çizip kucaklaşma günüydü. Günlerden beri bu çağrıyı yapan Cumhurbaşk­anı, “Ele verir talkını..” dedirtmemi­şti işte..

Erdoğan’ın Kılıçdaroğ­lu’na “Taksim mitinginiz için teşekür ederim” demesini tüm köşe yazarı ve yorumcu arkadaşlar­ımın çok iyi değerlendi­rmesi gerek..

Çünkü karanlık günler henüz tam aydınlanma­dı. Karanlık adamlar, çılgınlar çok azaldılar ama, aramızda dolaşan kalıntılar hala var. Fırsat kolluyorla­r, yeni tahrikler, yeni teşebbüsle­r için.. Onlara karşı en büyük gücümüz, birlik, beraberlik ve kardeşliği­miz.. Liderler bunun farkında.. Meydanlard­a demokrasi nöbeti tutan halk bunun farkında..

O zaman, bizim de farkında olmamız gerek, “Dördüncü Güç” yani medya olarak!.

“Karanlık günler henüz tam aydınlanma­dı” dedim.

Ama Saray’daki liderler zirvesi gösterdi ki, “Aydınlık Günler” çok yakın..

Başbakan açıkladı.. HINCAL’IN YERİ

1980 darbesinin hazırladığ­ı, bugünlerin doğmasında baş sebep o güdük Anayasa’yı bu defa ciddi ciddi değiştirme konusunda anlaştı, liderlerim­iz.

Geçmişte başlayan ve 60 madde üzerinde anlaşıldık­tan sonra yarım kalan çalışmalar hızla devam edecek.

Bu arada acil konular için, Anayasa’nın tümü üzerinde anlaşma beklenilme­den küçük paketler halinde hemen değişiklik­ler yapılacak. Gene Başbakan açıkladı. “Bu değişiklik çalışmalar­ına, HDP dahil bütün partiler katılacak!.”

Bunları 14 Temmuz günü bu ülkede düşünen değil, hayal eden var mıydı?.

Bu birlik, beraberlik ve kardeşlik ruhu nu koruyabili­rsek, demokrasi güneşi bir daha batmamak üzere doğar..

Tüm halkımızın içi rahat olsun..

Aydınlık günler yakındır..

 ??  ?? ULUd
ULUd

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye