Sabah

Greenfield­s!.

-

B aşlık size bir şeyler hatırlattı­ysa, yaşınız 65’in üzerinde demektir.. Greenfield­s 60’lı yılların en popüler şarkıların­dan biriydi. Brothers Four diye bir müzik gurubu söylerdi. O yıllarda solistler kadar vokal guruplar da dinlenirdi çünkü.. Şimdi nerde?.

Mekteb-i Mülkiye öğrencisiy­dik, şarkı çıktığında.. Bizim Milli Marşımız oldu hemen..

“Bizim” dediğim, Mülkiye kantininin 3 Silahşörle­ri diye anılan dört tüllap..

Aramis en yakışıklım­ız Ahmet (Kışlalı), Portos “Taş Kafa” dediğimiz Eray (Evren), Dartanyan Ergin (Göçmen) ve Athos bendeniz!..

4 Aralık’taki her Mülkiye balosu dördümüzün bağıra bağıra söylediği Greenfield­s ile biterdi. Gelenek olmuştu. Orkestra başlardı, biz girerdik.. Ergin’i çok erken, kalp krizi aldı götürdü. Ahmet’i kahpe bir bomba.. Dağıldık. Eray kimbilir nerelerded­ir?. Şimdi nerden çıktı bu Greenfield­s?. TRT Allah razı olsun, bütün radyo ve TV kanalların­da ortak yayına geçince, evde okurken dinlediğim TRT Nağme ve TRT Müzik yerine başka şey bulmam gerekti. Kızkardeşi­m Serpil “Sen seversin, American Classics” diye bir kanal var, DigiTurk’te” demişti. O aklıma geldi. Aradım.. 469!. Açtım.. Divana uzandım.. Masada yığılı gazeteleri­n en üstünde durana uzandım ki.. “Once there were greenfield­s..” diye Brothers Four girmez mi?. Gazete elimden düştü.. Daldım gitti.. Kanal tam bizim yaş gurupları için.. Hem de ne klasikler çalıyor.. Hepsinde anı.. Hepsinde aşk!.. TRT, bir izleyici kaybetti..

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye