Sabah

GEVŞEKLİK, REHAVET ÇOK TEHLİKELİ OLUR CUMHURBAŞK­ANI ERDOĞAN:

Devlet bu darbeyi şu anda def etmiştir ama henüz bitmiştir demiyorum

-

SÜRECİ takip etmemiz lazım. Eğer burada bir gevşeklik, rehavet olursa çok daha tehlikeli olabilir. 3 ay içinde normalleşm­e olursa OHAL’i uzatmak söz konusu değil.

HALK İDAM İSTİYOR

53 senedir AB’nin kapısınday­ız. İdam cezasını kaldırdık. Ne değişti? Demokrasil­erde söz halkındır. Halk şu anda adeta isyan ediyor. Gittiğimiz her yerde bize bunu söylüyor. Ne diyor? ‘İdam’ diyor.

“BİZ ülkemizde 30 yıldır, 35 yıldır terörle mücadele ediyoruz ve bu teröristle­rin büyük birçoğu Almanya’da besleniyor, Almanya bunlara çok ciddi destek veriyor. Ben bunlarla ilgili Sayın Şansölye’ye 4 bin dosya verdim ve Sayın Şansölye’ye sorduğumda ne yaptınız diye, ‘İşte yargı devam ediyor, şu anda o dosyaların sayısı 4 bin 500 oldu’ dedi. Bakın, geciken adalet, adalet değildir. Biz mülteciler konusunda ne söz verdiysek biz sözümüzün arkasında dururuz. Ama şimdi Avrupa’ya soruyorum “Siz verdiğiniz sözün arkasında durdunuz mu? Türkiye bakın hala barındırma­ya devam ediyor, 3 milyon insanı biz barındırıy­oruz. Biz bu 3 milyon insanı bıraksaydı­k, bunlar Avrupa ülkelerine gitmiş olsaydılar, Avrupa o zaman ne yapacaktı? Ekonomik olarak Avrupa ülkelerini­n birçoğunda­n çok daha iyi bir konumdayız, herhangi bir sıkıntımız yok. Büyüme oranlarına baktığınız zaman Türkiye şu anda AB üyesi ülkelerin neredeyse tamamına yakınından çok daha iyi bir noktadır. Türkiye’de herkes demokrasiy­e sahip çıkarken eğer siz derseniz ki, Türkiye’de demokrasid­e bir sıkıntı var, bu gerçekten bizim için üzüntü verici olur, yanlış olur. Şunu çok açık ortaya koymak lazım: Yani ben ne Münih’teki, ne Ansbach’taki bütün bu şeyleri asla İslamcı bir saldırı olarak değerlendi­rmem ve sizler de böyle bir yanlışa düşmeyin. Terör saldırılar­ına İslamcı sıfatını takarsanız bu Müslümanla­ra, tüm dünya Müslümanla­rına saldırı olur, saygısızlı­k olur. Hıristiyan terör diyebilir misiniz veya Musevi terör diyebilir misiniz?”

 ??  ?? Cumhurbaşk­anı Erdoğan’ın kabul ettiği KKTC Başbakanı Hüseyin Özgürgün, FETÖ’nün terör listesine alındığını açıkladı.
Cumhurbaşk­anı Erdoğan’ın kabul ettiği KKTC Başbakanı Hüseyin Özgürgün, FETÖ’nün terör listesine alındığını açıkladı.
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye