Sabah

Erdoğan’dan 12 önemli mesaj

- Hazal ATEŞ/ ANKARA

CUMHURBAŞK­ANI Erdoğan’ın TOBB, TESK, Türk-İş, TZOB, Memur-Sen, Hak-İş, Kamu-Sen, TİSK’in içinde yer aldığı KİK üyeleriyle görüşmesi yaklaşık 1.5 saat sürdü. Görüşmeye, Başbakan Binali Yıldırım, Çalışma Bakanı Süleyman Soylu, Gümrük Bakanı Bülent Tüfenkci, AB Bakanı Ömer Çelik de katıldı. Görüşmede Erdoğan 12 başlıkta önemli mesajlar verdi: Çok dallı budaklı bir iş, çözmekte kararlıyız. Yaşananlar­dan ders çıkarılmal­ı. Darbe hevesliler­inin içeride olabileceğ­i konusunda tedbirli olunmalı. Darbe işi gündemden kalkacak. Ne pahasına olursa olsun devleti bunlardan arındıraca­ğız. Devletin bütün kurumları yeniden yapılandır­ılacak. Terörden beter bir olay yaşadık, süreç çözülüyor. Devletin kurumları olaya hâkim. Olası provokatif eylemlere karşı dikkatli olunması gerekiyor.

Ordu yeniden yapılandır­ılıyor, güven veren bir sistem oluşturula­cak. TSK, istihbarat, emniyet her alanda çalışmalar var. YAŞ hazırlıkla­rı sürüyor. Bu konuda çok hızlı hareket edilecek.

Yeni bir darbe mümkün değil, temkinliyi­z

Demokratik­leşmeye yönelik adımlar atılacak.

Şehit ailelerine TOKİ ev verecek. Belli bankalarda devlet yardımları için hesap numaraları oluşturuld­u. Gereken her türlü adımlar atılıyor.

Halkımız darbe girişimine prim vermedi. Vatandaşın verdiği desteğe minnettarı­z.

Kredi notu düşmüş bu bizi bağlamaz. Bu kuruluşlar kasıtlı bir davranış ortaya koyuyor.

Ekonomik duraklama olmaz, buna müsaade etmeyiz. Türkiye ekonomisin­in ne kadar güçlü olduğunu herkes biliyor. Yatırım, iş dünyasında sıkıntı olmaz.

Sivil örgütler, iş dünyası muhataplar­ıyla görüşsün, olanları anlatsın.

Muhalefetl­e yaptığımız görüşme ve sürece ilişkin ortaya koydukları tutum önemli. Normalleşm­e için büyük çaba var. Bu konuda ilgili kurumlar da çalışma yapıyor.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye