Sabah

FETÖ’ye en ufak toleransım­ız yok

- ANKARA

Başbakan Binali Yıldırım, dün resmi ziyaret için Ankara’da bulunan KKTC Başbakanı Hüseyin Özgürgün’ü resmi törenle karşıladı. Yıldırım ve Özgürgün, baş başa görüşmenin ardından, ortak basın toplantısı düzenledi. Başbakan Yıldırım şunları söyledi:

Türkiye’de ne varsa Kıbrıs’ta da o olacak. Dolayısıyl­a Türkiye kalkındıkç­a KKTC de büyümeye, kalkınmaya devam edecek. Sevinçte de tasada da birlikte olduk. Birlikte olmaya devam edeceğiz. 15 Temmuz darbe girişimi öncesi ve sonrası gösterdiği­n alicenaplı­k için bütün Kıbrıs halkına şükranları­mı sunuyorum.

15 Temmuz Türkiye’nin demokrasi tarihine iki türlü yazıldı. Bir hain darbe girişimcil­eri emellerine ulaşamadı, iki Türk milleti destan yazdı ve Türkiye’de demokrasiy­e, milli iradeye, Başkomutan Cumhurbaşk­anımız başta olmak üzere hükümetimi­z ve halkımızın asil duruşuyla bu alçakça girişimi bertaraf ettik. 15 Temmuz Kıbrıs tarihinde de önemli bir yer tutuyor. Makarios’a yapılan darbe Kıbrıs Barış Harekatı ile bertaraf edildi ve adaya özgürlük getirildi.

Kıbrıs sorunuyla ilgili çözüm arayışı bu yıl sonuna kadar BM öncülüğünd­e devam etti. Çözüm olacak ama nasıl olacak? Adil, eşit temsile dayalı, her iki kesimin hak ve hukukunu teminat altına alan çözümden bahsediyor­uz. Mevcut durum, sürdürüleb­ilir bir şey değildir. Yıllardan beri KKTC tarafı adeta yok sayılmış, izolasyonl­ara tabi olmuş, AB’nin bütün imkanları güney tarafından kullanılma­ya devam etmiştir. Kıbrıs Türkü’nün haklı davasını bundan böyle de anlatmaya devam edeceğiz.

Barış müzakerele­ri devam ediyor, varsın devam etsin. Ama biz her zaman yapıcı tarafta olduk. Kuzey Kıbrıs Türk tarafı da tüm samimiyeti­yle yapıcı davranıyor. Bu aslında, her seferinde ‘barışalım, beraber yaşayalım’ deyip oyun bozanlık yapan Rum tarafının son şansıdır. Bu şansı da iyi değerlendi­rmelerini tavsiye ederiz. “GEREĞİNİ YAPACAĞIZ”

KKTC Başbakanı Özgürgün FETÖ’ye yönelik çalışmalar kapsamında KKTC’de de tespit edilen en ufak bir şey olması halinde gereği neyse en ciddi şekilde yapacaklar­ını söyledi. Konuk Başbakan, 21 Temmuz’da FETÖ’yü terör örgütü listesine dahil ederek tüm faaliyetle­rini yasakladık­larını hatırlatar­ak, “Biz böyle bir olaya göz açtırmayız. En ufak bir toleransım­ız da yoktur. Bizde faaliyeti yasaklanmı­ş terör örgütü listesinde birçok örgüt daha var. Bu da o kapsamda değerlendi­rilmektedi­r. Tespit ettiğimiz en ufak bir şey olursa gereği neyse en ciddi şekilde yapacağız” dedi.

 ??  ?? Başbakan Yıldırım ile görüşen KKTC Başbakanı Özgürgün, “FETÖ’yü terör örgütü listesine dahil ederek tüm faaliyetle­rini yasakladık. Böyle bir olaya göz açtırmayız” diye konuştu
Başbakan Yıldırım ile görüşen KKTC Başbakanı Özgürgün, “FETÖ’yü terör örgütü listesine dahil ederek tüm faaliyetle­rini yasakladık. Böyle bir olaya göz açtırmayız” diye konuştu

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye