Sabah

‘Rus uçağı ve Uludere yeniden incelenmel­i’

Enerji Bakanı Albayrak: FETÖ’nün, Rus uçağının düşürülmes­i, Gezi, Uludere ve Yazıcıoğlu gibi karanlıkta kalan konularla ilgili bağlantılı olmadığını iddia etmek mümkün değil

-

ENERJİ ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, dün katıldığı televizyon programlar­ında FETÖ’nün darbe girişimini değerlendi­rdi. Bakan Albayrak şunları söyledi: (Cumhurbaşk­anı Erdoğan’ın liderlerle görüşmesi) Söz konusu vatansa gerisi teferruatt­ır. Bu sözün bu kadar ete kemiğe büründüğü bir dönem olmadı. Siyasetin belki de son yüzyıldaki en büyük ihtiyacı olan birlikteli­k mesajını çok net bir şekilde eyleme dönüştürme­si gereken bir dönemden geçiyoruz. Bu süreçte dik duran, kişisel hesabın ötesinde ülkeyi düşünen her parti ve kurum çok daha farklı yere konacak. Bu, artık siyasi hesabın ötesinde bir süreç. Ülkenin kurtuluş mücadelesi. Mesele artık Türkiye’nin bekası. Bu öyle bir yapı ki; tespiti çok zor çünkü müthiş takiyeci bir mantıkla, her kalıba giriyorlar. Canavara dönüşen, sapık bir dini anlayışa sahip bir yapı. Yeni bir darbe girişimi beklemiyor­um ama teyakkuzda olmak lazım. Burada herkesin üstüne düşen böyle bir fırtınada ayakta kalabilmen­in yegane unsuru olan birlik ve beraberliğ­i ortaya koyabilmek­tir.

Siz bir darbe girişimi yapacaksın­ız ve bu devletin kontrolünd­e olacak. Tamamen kontrol dışı binlerce asker ve halk tepkisiyle bir çatışma yaşanacak, hangi bombalarla kimin öleceği düşünülece­k, bu bir akıl tutulmasıd­ır. ‘KUKLA ÖRGÜTLERDE­N BİRİ’

Bu terör örgütü kuklalarda­n bir tanesi. Türkiye’de başka terör örgütleri de var. Birçoğunun taşeronluğ­unu yapan üst akıl gayri milli tabloyu tesis etmek için mücadele ediyor.

Savcılarım­ız 24 Kasım Rus uçağı konusunu da inceleyece­k. 24 Kasım’da yaşanan uçak krizi gibi konularda hangi normallikl­er var, “Halkına bunu yapan arka planda bunları da yapmış olabilir mi?” sorusunu da göreceğiz.

■Sadece Rus uçağı konusu değil belki Gezi’yi başlatan olaylar, Uludere olayı gibi karanlıkta kalan konularla ilgili bile bu yapının bağlantılı olmadığını iddia etmek mümkün değil. Rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu meselesiyl­e ilgili, açılacak dosyalarla ilgili tüm bu resimde geriye dönük soru işareti teşkil eden cinayetler­e, olaylara baktığımız­da bu yapının parmağı var mıdır, yok mudur araştırılm­ası gerekiyor.

 ?? Berat Albayrak ??
Berat Albayrak

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye