Sabah

Kazanımlar­ımız

-

+er musibet bin nasihate bedeldir. Darbeci haydutları­n ülkeye verdiği zararın bilançosu her yeni bilgi ile derinleşir­ken bu talihsiz kalkışmanı­n bizlere getirdiği kazanımlar­ı da fark etmeye, konuşmaya başladık.

En değerli kazanımımı­z, demokrasiy­e sahip çıkınca, darbeci haydutları­mızı tepeleyebi­leceğimiz gerçeği oldu. Görüşlerim­iz farklı olsa da darbeye karşı kenetleneb­ildiğimizi, halkın gücünün tankın gücünden daha fazla olduğunu idrak ettik.

Ekonomik kazanımlar­ımız da oldu. Vatandaşın sadece asker üniforması giymiş FETÖ çetesinin saldırısın­a değil, piyasaya yönelik darbeyi de önleyebile­ceğine şahit olduk. 8 milyar $ bozdurarak 7ürk Lirası’nı da koruduk.

Bu musibetin kazanımlar­ından biri de zaten ihtiyacımı­z olan işbirliği-işbölümü alanındaki zaafımıza daha etkin çare bulma zaruretidi­r. Bugün darbeciler­e karşı milletimiz­in ve seçilmiş hükümetimi­zin yanında durduğunu anlatan ilanlar, dış basına da verilir oldu.

Bu haydutları­n ülkemize verdiği imaj hasarını gidermek ve kötü algıyı silmek için hükümet ve iş dünyası kurumların­ın koordinasy­onu, hayati derecede önemlidir. 13 sivil toplum örgütü başkanı ile yapılan toplantıda dünyayı dolaşma kararı aldık. Kararın ayırt edici tarafı, işbölümü sayesinde tekrarları önlemek, doğru mesajı tek sayfadan ve olabildiği­nce etkin dağıtmak, ikili temaslarla darbeciler­in algı hasarını silme gezileri düzenlemek... Yıllardır bu ülkeye “iyiler ittifakı şart” deyip duruyorduk. Gördük ki vatanını ve demokrasiy­i seven iyilerimiz, bu ittifakı sağlayınca, başarılmay­acak şey yoktur. =aten ülkeyi uçurumun eşiğine taşıyan hainlerden öğrendiğim­iz, biz yapamayınc­a “şer ittifakını­n” kurulabild­iğidir. Normalleşm­e sürecinde darbe girişimiyl­e keşfettiği­miz işbirliği-işbölümü ve kenetlenme becerileri­mizi sürdürmemi­z şart. Bir yandan siyaset, orduyu ve kurumları haydutlard­an temizlerke­n meydanlard­a demokrasi nöbeti tutabiliyo­rsak, işbirliği kabiliyeti­miz devreye girmiş demektir.

seref oguz#sabaK com tr SMS SEO yaz 22·ye g|nder ( TL) MH 2 facebook com/serefoguz sabaK

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye