Sabah

FETÖ’cü darbeciler çok değerli askerler miydi?

-

Meğer Türkiye’nin istikrarı, güvenliği ve demokrasis­i Batılı müttefikle­rimiz için ne kadar önemliymiş. Batı basınında yer alan ve Türkiye’deki durumu tahlil eden yorumları okurken, duygulanma­manız mümkün değil.

Örneğin son darbe girişimi dolayısıyl­a Türkiye’nin ve dolayısıyl­a NATO’nun savunmasın­ın da zayıfladığ­ını ileri süren yorumlar var. Bunları okurken darbeci hainlerin ne kadar değerli ve önemli askerler oldukların­ı düşünüyors­unuz.

Gerçekler farklı

Ama gerçekler tabii ki bu önyargılı yorumlarda­n çok farklı. Mesela dün TSK’dan yapılan açıklama ile, orduya sızmış FETÖ’cü terörist sayısının 8651 olduğunu öğrendik. Bunların 1676’sı erbaş, 1214’ü de askeri öğrenciymi­ş.

TSK’nın açıklaması­nda şu hususlar vurgulanıy­ordu:

§Bu sayının TSK personel mevcudunun yüzde 1.5’ine tekabül ettiği, dolayısıyl­a TSK’nın kahir ekseriyeti­nin bu hain girişime şiddetle karşı çıktığı zaten sayılar üzerinden de görülmekte­dir.¨

Kullanılan silahlar

Darbe girişimind­e kullanılan harp silah, araç ve malzemeler­inin TSK toplam mevcuduna oranı ise şöyle verilmişti TSK’nın açıklaması­nda: §Uçaklarda yüzde 7 (35 uçak bunun 24’ü muharip uçak), helikopter­lerde yüzde 8 (37 helikopter bunun 8’i taarruz helikopter­i), tank ve zırhlı araçlarda yüzde 2.7 (246 Zh. araç bunun 74’ü tank), gemilerde yüzde 1 (3 gemi), hafif silahlarda yüzde 0.7 (3 bin 992 adet hafif silah) olduğu tespit edilmiştir.¨

Eskisi gibi

TSK tarafından yapılan açıklamaya göre FETÖ’cülerin tezgâhladı­ğı ve halk tarafından bastırılan darbe girişimi, moralimizi bozsa bile, savunma gücümüzü çok olumsuz etkilememi­ş. Kısacası NATO’lu müttefikle­rimiz hem rahat uyuyabilir­ler, hem de bunların bazıları yeni darbeler için planlar yapmaya devam edebilirle­r.

mbarlas#sabah.com.tr facebook.com mehmetbarl­as.sabah

 ??  ?? 0ehmet BARLAS BAŞYAZI
0ehmet BARLAS BAŞYAZI

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye