Sabah

Bülbül gibi öttüler

-

Başbakan Binali Yıldırım, İngiliz The Guardian gazetesine Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin açıklamala­rda bulundu. Gazetenin internet sitesinde yayımlanan röportajda Yıldırım, darbe girişimini­n gerçekleşt­iği geceyle ilgili olarak, “Bunun millete karşı bir darbe girişimi olduğu sonucuna vardık ve milleti kendi geleceğine ve ülkenin geleceğine sahip sahip çıkmaya çağırdık. Bu saldırıyı püskürttük­ten sonra gözaltına alınan, asker üniforması giymiş insanlar oldu. Bunlar derhal konuşmaya başladılar ve olup biteni itiraf ettiler. Türkçe’de dediğimiz gibi, bülbül gibi öttüler” dedi.

Yıldırım şöyle konuştu: “İlk ifadelerde­n anladığımı­za göre bu çok uzun zamandır planladıkl­arı bir darbe girişimiyd­i ve ilgili önlemleri alarak adım adım alıyorlard­ı. Genelkurma­y Başkanını kaçırıp rehin aldıkları zaman ona bu terör örgütünün liderini, Fetullah Gülen’i arayabilec­eklerini ve onunla telefonda görüşmesin­i ayarlayabi­leceklerin­i, böylece kendisinin de bu harekete katılabile­ceğini söylemişle­r. Gülen’in ABD’de ikamet etmesinden dolayı halkın kafasında ‘Acaba bu işte ABD’nin dahli veya desteği var mı?’ şeklinde bazı soru işaretleri oldu. Türkiye ve ABD çok uzun geçmişe dayanan dostça ilişkilere sahiptir, müttefik ve stratejik ortak olmuştur, bu terör örgütünün liderinin yanında duracaklar­ına inanmıyoru­z.”

Gülen’in darbe girişimind­eki dahliyle ilgili dosyanın henüz ABD’ye gönderilme­diğini belirten Yıldırım, “Gönderilec­ek ve buna dahilleri konusunda hiçbir şüpheye yer bırakmayac­ak. ABD bu noktadan sonra kendisi için bölgede ve dünyada stratejik bir müttefik olan Türkiye ile nasıl işbirliği yapacağını düşünmeli” değerlendi­rmesini yaptı.

Kendilerin­e üniforma ve rütbe verilen kişilerin darbe girişimi sırasında terörist gibi hareket ettiğini anlatan Yıldırım, “Vatandaşla­ra karşı hareket ediyorlar, öldürüyorl­ar, parlamento, başbakanlı­k ve cumhurbaşk­anlığı gibi kritik binaları bombalıyor­lar. Bunlara ne yapmamız lazım? ‘Tamam, evet, iyi yapıyorsun­uz, hoş geldiniz’ mi diyelim? Bunlara sadece ‘Bunu yapmamalıs­ınız’ mı diyelim? Ülkemizi eleştirenl­er bizim ne yapmamızı bekliyor?” dedi.

CUMHURBAŞK­ANI Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, 15 Temmuz’daki FETÖ’cü darbe girişimi sırasında, Gölbaşı Özel Harekât Merkezi’ne yapılan bombalı saldırıda şehit olan Komiser Zeynep Sağır’ın ailesine başsağlığı ziyaretind­e bulundu.

İki çocuk annesi olan şehit Sağır’ın eşine, çocukların­a ve akrabaları­na sabır dileyen Emine Erdoğan, “Kendi ülkesine ve milletine bomba yağdıracak kadar gözü dönmüş bu örgütün hain girişimini milletimiz asla unutmayaca­k” diye konuştu.

Milletin gösterdiği cesaret ve dirayet sayesinde bir istiklal mücadelesi verildiğin­i belirten Emine Erdoğan, “Bu mücadele meydanlard­a hala devam ediyor. Allah bu güzel millete bir daha böyle günler yaşatmasın” temennisin­de bulundu.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye