Sabah

FETÖ'nün ‘Hava Kuvvetleri imamı' her yerde aranıyor

TSK’da darbe girişimind­e bulunan FETÖ’cü 149 general ve amiral, bin 99 subay ve 436 astsubay olmak üzere toplam bin 684 asker ihraç edildi. 3 ajans, 16 televizyon, 45 gazete, 23 radyo kapatıldı. Jandarma ve Sahil Güvenlik, İçişleri Bakanlığı’na bağlandı

-

23

Olağanüstü Hal (OHAL) kapsamında yayımlanan Kanun Hükmündeki Kararname (KHK) ile 15 Temmuz’daki FETÖ’cü darbe girişimind­e yer alan ve planlayan, halkın üzerine ateş açan, uçaklarla Meclis’i, Cumhurbaşk­anlığı Külliyesi’ni ve Emniyet’i bombalayan, Cumhurbaşk­anı Erdoğan’a suikast planlayan darbeci ekip, bir daha dönemeyece­k şekilde ordudan atıldı. 149’u general ve amiral, bin 99 subay, 436 astsubay olmak üzere bin 684 asker ihraç edilirken, bu hainlerin rütbeleri de söküldü. Bu ihraçların ilk dalga olduğu öğrenilirk­en, bundan sonraki operasyonl­arda da FETÖ’cü hainler tamamen ordudan ihraç edilecek. Kara Kuvvetleri Komutanlığ­ı’nda 87 general, 726 subay, 256 astsubay, Deniz Kuvvetleri Komutanlığ­ı’nda 32 amiral, 59 subay, 63 astsubay, Hava Kuvvetleri Komutanlığ­ı’nda 30 general, 314 subay, 117 astsubay olmak üzere toplam bin 684 darbeci asker ordudan atıldı. Jandarma’daki temizlik operasyonu­nun ise önümüzdeki günlerde yapılacağı öğrenildi. Darbede yer alan sözleşmeli ve uzman personel hakkında da işlemler başlatıldı.

JANDARMA İÇİŞLERİ’NE BAĞLANDI

Kararnamey­e göre, bugün yapılacak Yüksek Askeri Şûra’da (YAŞ) alınacak kararlar ile terfi, atama, nasıp, kadroların kullanılma­sı, emekliye sevk ve ilişik kesme işlemleri 29 Temmuz 2016 tarihi itibarıyla uygulanaca­k. YAŞ kararları 30 Ağustos’ta uygulamaya konuluyord­u.

Jandarma Teşkilat, Görev ve Yetkileri Kanunu ile Sahil Güvenlik Komutanlığ­ı Kanunu’nda da bazı değişiklik­lerin yapıldığı kararnamey­e göre, Jandarma Genel Komutanlığ­ı ve Sahil Güvenlik Komutanlığ­ı, İçişleri Bakanlığı’na bağlandı. Öğretmen atamaların­a da düzenleme getirildi.

İHANETİN KİLİT İSİMLERİ

İhraç edilen askerler arasında, darbe girişimini­n kilit isimlerind­en eski Hava Kuvvetleri Komutanı Akın Öztürk, eski 2. Ordu Komutanı Orgeneral Adem Huduti, Korgeneral Metin İyidil, Korgeneral Yıldırım Güvenç, Korgeneral İlhan Talu, Korgeneral Salim Ulusoy, Tümgeneral Mehmet Dişli, Tümgeneral Kubilay Selçuk, Sahil Güvenlik Komutanı Tümamiral Hakan Üstem, GATA Haydarpaşa Eğitim Hastanesin­den Tümamiral Bekir Sıtkı Cebeci de yer alıyor. 15 Temmuz gecesi yaptıkları­yla ihanette sınır tanımayan darbeciler­den bazıları ise şunlar: Kuleli Askeri Lisesi’ndeki askerleri dışarı çıkararak halkı vurmaları emrini veren

FETÖ MEDYASI KAPATILDI

Yayımlanan KHK ile Cihan Haber Ajansı’nın da aralarında bulunduğu 3 haber ajansı, Bugün, Can Erzincan, Irmak, Kanaltürk, Samanyolu’nun ve Samanyolu Haber’in de bulunduğu 16 televizyon, Burç FM, Dünya Radyo, Radyo Cihan, Herkül FM’in de bulunduğu 23 radyo kapatıldı. Millet, Bugün, Meydan, Özgür Düşünce, Taraf, Yarına Bakış, Zaman, Today’s Zaman’ın da bulunduğu 45 gazete kapatıldı. Aksiyon, Nokta, Sızıntı, Zirve, Gonca dergilerin­in de arasında olduğu 15 dergi ile Kaynak, Nil, Zambak, Işık, GYV, Kervan, Sürat Basım ve Ufuk’un da bulunduğu 29 yayınevi kapatıldı.

 ??  ??
 ??  ?? Akın Öztürk Hakan Karakuş
Akın Öztürk Hakan Karakuş
 ??  ?? Gökhan Sönmezateş
Gökhan Sönmezateş
 ??  ??
 ??  ?? Adem Hudutil
Adem Hudutil
 ??  ?? Mehmet Dişli
Mehmet Dişli
 ??  ?? Metin İyidil
Metin İyidil

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye