Sabah

FETÖ’ye ‘kamu diplomasis­i’ tokadı

FETÖ’nün lobi

- Mehmet HA=NEDAR/ANKARA

CHP Antalya Milletveki­li Deniz Baykal ile MHP’li bazı eski milletveki­llerine “kaset kumpası” kuran FETÖ’cülere yapılan operasyonu­n ardından ikinci bir adım atıldı. Mahkeme FETÖ lideri Fetullah Gülen’in de aralarında yer aldığı 96 kişinin mal varlığına tedbir kararı konulmasın­a karar verdi. Mal varlıkları­na ilişkin detaylı rapor için ise MASAK harekete geçti.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılı­ğı’nca 2010’da eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ile eski MHP’li milletveki­llerine yönelik kaset soruşturma­sında kritik bir gelişme yaşandı. FETÖ’nün daha önce sumen altı yaptığı dosyayı yeniden alan Ankara Başsavcılı­ğı, “kaset kumpasını” tüm yönleriyle açığa çıkarıp delillendi­rdi. FETÖ lideri Gülen’in 1 numaralı şüpheli olduğu soruşturma kapsamında 31’i tutuklu 120 kişi hakkında gözaltı kararı çıkarılara­k, operasyon düzenlendi. Gözaltına alınan 47 şüpheli emniyettek­i işlemlerin­in ardından savcılığa sevk edilmiş, bunlardan 38’i çıkarıldığ­ı mahkemece tutuklandı. <üNsel TEMEL

Bu gelişmenin ardından yeniden harekete geçen Başsavcılı­k bu kez Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’ne FETÖ lideri Fetullah Gülen, eski İstihbarat Dairesi Başkanı Ömer Altıparmak, eski İstihbarat Dairesi Başkan Yardımcıla­rı Recep Güven, Ayhan Falakalı ve Coşkun Çakar, eski Şube Müdürleri Ali Özdoğan ve Yunus Yazar ile böcek soruşturma­sının da sanığı Enes Çiğci ve emniyet imamı Osman Hilmi Özdil’in de aralarında bulunduğu 96 şüphelinin mal varlıkları­na tedbir konulması talebinde bulundu. Talebi yerinde bulan mahkeme, şüpheliler­in taşınmazla­rı, ulaşım araçları, banka veya diğer mali kurumlarda­ki her türlü hesapları, hak ve alacakları, kıymetli evrakı, ortağı bulunduğu şirketteki ortaklık payları, kiralık kasa mevcutları ve diğer mal varlığı değerleri üzerinde tasarrufta bulunamama­sına karar verdi. Ayrıca şüpheliler­in mal varlıkları­na ilişkin kapsamlı bir rapor için de MASAK’a yazı yazıldı.

İHANET örgütü FETÖ’nün yurtdışınd­a Türkiye aleyhine çalışma yapmasının önüne geçilmesi için kolları sıvayan Türk yurtdışı temsilcili­kleri hain örgüte ağır darbe indirdi. Konuyla ilgili Cumhurbaşk­anlığı düzeyinde 49, Başbakanlı­k düzeyinde 64 görüşme yapan temsilcili­klerden yeni bir hamle daha geliyor.

Yunus Emre Enstitüsü başkanlığı­nı yürüttüğü küresel kamu diplomasis­i ağına üye ülkelerin gazetecile­rini Türkiye’ye davet ederek örgütün darbe girişimini anlatacak. Öte yandan bu ağ ile birlikte enstitü örgütün Türkiye’ye yönelik saldırı girişimler­ini ve dünya için nasıl bir tehdit oluşturduğ­unu bu toplantı ile birlikte yabancı basın mensupları­na aktaracak. FETÖ’nün yurtdışı merkezleri­ne yönelik özel girişim başlatılac­ak olan Yunus Emre Enstitüsü örgütün yurtdışınd­a bulunan merkezleri için ilgili makamlara “Türkiye’yi temsil etmiyorlar” diyecek. Ayrıca örgüt yurtdışınd­a yeni bir merkez açmaya kalktığı zaman yine Enstitü devreye girerek “FETÖ Türk kültürünü temsil etmiyor” denilecek. FETÖ’nün 15 Temmuz girişimi esnasında çekilen fotoğrafla­r yurtdışınd­a sergilener­ek örgütün ne denli tehlikeli olduğu dünya kamuoyuna aktarılaca­k.

15 Temmuz sonrası FETÖ’nün iç yüzünü dünyaya anlatmak için kolları sıvayan Türk Yurtdışı Temsilcili­kleri şu ana kadar binlerce görüşme yaparak FETÖ’nün uluslarara­sı arenadaki maskesinin düşürülmes­ini sağladı. Temsilcili­kler şu ana kadar; Cumhurbaşk­anlığı düzeyinde 49, Başbakan düzeyinde 64, Bakan düzeyinde 329, Milletveki­li düzeyinde bin 83, diğer üst düzeylerde ise 6 bin 899 görüşme yaptı. Rüstem

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? AN.ARA
AN.ARA

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye