Sabah

SURİYE’DE ÇİFTE TEMİZLİK... MEHMETÇİK YPG’Yİ VURDU

DAEŞ’i sınırdan temizleyen Türkiye’nin uyarısına rağmen 6 Türkmen köyünü boşaltmaya­n YPG, F-16’lar ve obüslerle vuruldu. YPG’nin yine çekilmemes­i durumunda ise kara harekâtı yapılacak

-

Fırat Kalkanı operasyonu ile Cerablus’u DAEŞ’ten temizleyen Türk Silahlı Kuvvetleri, YPG’lilere Cerablus’un güneyindek­i 8 Türkmen köyünü boşaltmala­rı ve Fırat’ın doğusuna çekilmeler­i için yaptığı uyarı karşılık bulmayınca harekete geçti. Tilemarne köyüne yığınak yapan YPG’liler, F-16’lar ve fırtına obüsleriyl­e vuruldu. İki köy ÖSO tarafından alındı. TSK, YPG’nin 6 Türkmen köyünden çekilmemes­i durumunda karadan yapılacak harekata hazırlanıy­or.

5 KÖY DAEŞ’TEN ALINDI

Türkiye’nin desteğiyle Cerablus’u kısa sürede kurtaran ÖSO birlikleri, şimdi de Cerablus’un güneyindek­i Türkmen köylerini YPG’den temizlemek için ilerleyişi­ni sürdürüyor. “Suriye Demokratik Güçleri (SDG)” adı altında kamufle olan YPG’li teröristle­r kısa süre önce bölgedeki 8 Türkmen köyünün kontrolünü ele geçirmişti. Tilemarne, Silsila, Küçük Hasan, Büyük Hasan, Ayn Al-Bayda, Mirza, Hadrah ve Yusuf Bey köylerini TSK’nın uyarıların­a rağmen boşaltmaya­n ve Fırat’ın doğusuna çekilmeyen YPG’liler, Karkamış’taki fırtına obüsleri ve F-16’larla vuruldu. Bunun üzerine ÖSO akşam saatlerind­e Tilemarne ve Yusuf Bey köylerinin kontrolünü ele geçirdi.

YPG’nin çekilmemes­i durumunda 6 köyün kurtarılma­sı için kara harekâtı yapmaya hazırlanan Türkiye daha öncede Afrin ve Kobani bölgesinde YPG mevzilerin­i obüs toplarıyla vurmuştu. TSK unsurları, Cerablus’un güneyinde ve Çobanbey’de DAEŞ’e karşı savaşan ÖSO birlikleri­ne destek vermeye devam ediyor. ÖSO’nun dün de 6 köyü DAEŞ’ten kurtardığı belirtildi. Böylece toplam kurtarılan köy sayısı 33’e çıktı.

180 CERABLUSLU ESİR...

Fırat Kalkanı operasyonu­nun 4’üncü gününde ÖSO mensupları, Suriye sınırında 10 kilometrel­ik alanda kontrolü sağladı. Sınırın Türkiye tarafında askeri hareketlil­ik devam ederken, bölgeye çok sayıda tank ve zırhlı araç nakledildi. ÖSO güçleri ilçedeki evleri tek tek arayarak temizlik yapıyor. Bu aramalar sırasında Cerablus ilçe merkezinde 3 DAEŞ militanı yakalandı. İlçede gece boyunca operasyonl­ar devam etti. Gece boyunca patlama ve silah sesleri duyuldu.

SABAH’a konuşan Cerablus Halk Meclisi Başkanı Avukat Mahmud Ali, “Operasyon haberini alan DAEŞ, Cerablus’u terk ederken evleri yağmaladı ve yanlarında 18-50 yaş arasındaki 180 erkeği esir olarak Bab’a götürdüler. Halkın arabasına eşyasına el koydular. Cerablus’a olan özlemimizi ve hasretimiz­i gideren Türkiye’ye, Cumhurbaşk­anı Tayyip Erdoğan’a, askerlere ve Türk milletine teşekkür ediyoruz” dedi. Operasyonu­n ardından Cerablus’a dönüşlerin başladığı bilgisini de veren Ali, halkın ÖSO askerlerin­i alkış, sevinç ve gözyaşları­yla karşıladığ­ını söyledi.

KIZILAY’DAN YEMEK...

Cerablus’ta Türk Kızılayı tarafından sıcak yemek dağıtıldı. DAEŞ’in Karkamış Sınır Kapısı civarına döşenen patlayıcıl­arının imha edilmesini­n ardından Kızılay’ın yardım aracı Suriye tarafına geçti. Kızılay ekipleri, ÖSO’ye bağlı

askerlerin yoğun güvenlik önlemi almasının ardından Şehitler Meydanı’nda sıcak yemek dağıttı. 5 bin kişilik etli pilav, ayran ve ekmeğin ulaştırıld­ığı Cerabluslu­lar, Türk Kızılayı’na yoğun sevgi gösterisin­de bulundu.

ÖSO’ya katılmak isteyen Suriyelile­r Karkamış’a akın etmeye devam ediyor. Kafileler halinde Cerablus’a geçen Suriyelile­r burada

silahların­ı teslim alarak DAEŞ’le savaşmaya gidiyor. İki yıldır Türkiye’de yaşadığını söyleyen Amed Dalik, “Operasyon başlayınca arkadaşlar­la, vatanımızı kurtarmak için geri döndük. Oraya gidip evlerimizi kurtaracağ­ız. Tamamen temizlenin­ce ailelerimi­ze getireceği­z”

dedi.

 ??  ??
 ??  ?? SABAH S,N,5 BÖLGESİNDE UĞUR YILDIRIM
SABAH S,N,5 BÖLGESİNDE UĞUR YILDIRIM

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye