Sabah

Askeri savcıdan, Adli Tıp’a belge telefonu...

-

FETÖ/PDY soruşturma­sında tutuklanan Adli Tıp Kurumu eski başkanı Prof. Dr. Haluk İnce’nin ifadelerin­e SABAH ulaştı. İnce, Ergenekon soruşturma­sının en önemli delili sayılan ‘İrticayla Mücadele Eylem Planı’ belgesi için bir askeri savcının arayıp ‘hassasiyet gösterilme­si’ni istediğini anlattı.

Ergenekon, Balyoz, Poyrazköy, Askeri Casusluk davalarınd­a verdiği raporlarla tartışma konusu olan Adli Tıp Kurumu’nun eski başkanı Haluk İnce ifadesinde, “Bir astsubay ile kurye eşliğinde ‘İrticayla Mücadele Eylem Planı’ belgesi geldi. Genelkurma­y Askeri Savcılığı’ndan ismini hatırlamad­ığım bir savcı arayıp hassasiyet göstermemi­zi istedi. O dönem Fizik İhtisas Daire Başkanı olan Dr. Çetin Seçkin’den bir ekip oluşturmas­ını istedim. 3 kişilik ekip eşliğinde dosya açıldı. Ben oluşturula­n ekibe karışmadım” dedi.

Haluk İnce şöyle devam etti: “Adli Tıp’ta ilgili belge ile ilgili sadece imza mukayesesi yapıldı. Bunun dışında hiçbir incelemeyi yapacak donanıma sahip değildik. Ben teknik inceleme sürecinde yer almadığım için, hangi yöntemlerl­e inceleme yaptıkları­nı bilmiyorum.”

Haluk İnce, Ergenekon savcılarıy­la tanışma süreciyle ilgili soruya da şu yanıtı verdi: “Zekeriya Öz, Fikret Seçen, Murat Yönder’i ilk İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nde gördüm. Bana hayırlı olsun ziyaretind­e bulunacakl­arını söylediler. Ertesi gün Öz ve Seçen ziyaretime geldi. Zekeriya Öz daha sonra ise 2 defa, kuryeyle birlikte ‘İrticayla Mücadele eylem Planı’ belgesini elden gönderdi.”

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye