Sabah

Kars’ta 46 askere FETÖ gözaltısı

-

FETÖ/PDY’YE yönelik soruşturma­lar kapsamında Şırnak’ta İl Jandarma Komutanı Albay Sami Özturhan, Kars’ta da aralarında rütbeliler­in de bulunduğu 46 asker gözaltına alındı.

Sakarya’da, adli kontrol şartıyla serbest bırakılan Sakarya Vali Yardımcısı Ahmet Yurtseven savcılığın itirazı üzerine yeniden gözaltına alındı. Denizli’de yakalanan örgütün “Afyonkarah­isar il imam yardımcısı” olduğu öne sürülen Osman Uysal tutuklandı. Ankara’da soruşturma kapsamında gözaltına alınan Bilgi Teknolojil­eri ve İletişim Kurumu (BTK) İkinci Başkanı Turgut Ayhan Beydoğan’ın da aralarında bulunduğu 9 kişi tutuklandı. Nevşehir’de 4 kişi FETÖ/ PDY üyeliğinde­n tutuklandı.

Çanakkale’de, FETÖ/PDY üyesi olduğu ve ABD’ye kaçma hazırlığı yaptığı belirtilen 13 kişi toplantı yaptıkları evdeyakala­ndı. Evde yapılan aramada, yeşil kart, pasaport ve örgüt içindeki kademeleri belirleyen 6 adet 1 dolar ele geçirildi. Siirt merkezli 13 ilde yürütülen soruşturma­da 13, Balıkesir merkezli 12 ilde yürütülen soruşturma kapsamında, aralarında “emniyet imamı” ve çeşitli rütbelerde polislerin de bulunduğu 21 kişi gözaltına alındı. Kütahya’da 14 emniyet mensubu gözaltına alındı. Kırşehir merkezli 11 ilde yapılan eş zamanlı operasyond­a 62 polis memuru gözaltına alındı. Kayseri’de daha önce açığa alınan 28 belediye personeli yakalandı.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye