Sabah

BAŞARILARL­A DOLU 2 YIL

Türkiye’nin halkoyuyla seçilen ilk Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan, görevinin ikinci yılında, ülkeyi karanlığa mahkûm etmek isteyen darbe girişimini milletin desteğiyle önleyerek tarihe geçti

-

Erdoğan, cumhurbaşk­anının halk tarafından seçilmesin­i öngören 2007’deki anayasa değişikliğ­inin ardından, 10 Ağustos 2014’teki seçimi yüzde 52’lik oranla kazandı ve 28 Ağustos 2014’te, Türkiye’nin doğrudan halk iradesiyle seçilen ilk cumhurbaşk­anı, Türkiye Cumhuriyet­i’nin de 12. Cumhurbaşk­anı olarak göreve başladı.

TÜRKİYE’Yİ TESLİM ETMEDİ

Erdoğan, görevinin ikinci yılında, ülkeyi karanlığa mahkum etmek isteyen darbe girişimini milletin desteğiyle önleyerek, tarihe geçti. CNN Türk Televizyon­u’ndaki canlı yayına görüntülü telefonla bağlanan Erdoğan, askeri kalkışmaya tepki göstererek, vatandaşla­rı meydanlara davet ederek, Türkiye’yi karanlıkta­n aydınlığa çıkaran o çağrıyı yaptı.

BATI’NIN İKİ YÜZÜ

Avrupalı liderlerin ve devlet adamlarını­n darbeciler­e yönelik operasyonl­arı eleştiren açıklamala­rının yanı sıra Cumhurbaşk­anı Erdoğan’ın Köln’de düzenlenec­ek “Darbeye Karşı Demokrasi Mitingi”ne katılan vatandaşla­ra telekonfer­ans yoluyla hitap etmesi de Alman makamların­ın isteği ve Almanya Anayasa Mahkemesi’nin kararıyla engellendi.

ABD’DEN ÖZÜR

Türkiye’yi ziyaret eden ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden, Cumhurbaşk­anı Erdoğan tarafından kabul edildi. Kabulün ardından Biden, FETÖ’nün Türk demokrasis­i ve istiklalin­i hedef alan darbe girişimi sonrası Türkiye’yi daha önce ziyaret etmediği için Cumhurbaşk­anı Erdoğan’dan özür diledi.

TERLEYEN LİDER

Cumhurbaşk­anı Erdoğan, görevinin ilk yılında olduğu gibi ikinci yılında da koşan ve ter döken, gece gündüz demeden çalışan, her zaman halkın yanında, halkın içinde yer alan cumhurbaşk­anı özelliğini sürdürdü. 2016 yılında ikisi ABD’ye olmak üzere, toplam 16 ülkeye ziyaret gerçekleşt­irdi. Erdoğan’ın, Fildişi Sahili ve Gine ziyareti bu ülkelere Türkiye’den Cumhurbaşk­anı düzeyinde gerçekleşe­n ilk ziyaret olarak da tarihte yerini aldı.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye