Sabah

Üç bomba yüklü araç ele geçirildi

-

24-26 Ağustos’ta merkeze bağlı Oğul köyü kırsalında terör örgütü PKK’ya yönelik operasyon düzenlendi­ği belirtildi. Polis ve jandarma tarafından ortaklaşa düzenlenen hava destekli operasyonl­a ilgili valilikten yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Operasyon neticesind­e bir bölücü terör örgütü mensubu silah ve teçhizatıy­la sağ olarak yakalanmış, ‘bölücü terör örgütüne yardım ve yataklık’ suçundan aranan 6 kişi yakalanmış, çok miktarda silah, mühimmat, yaşam malzemesi ve patlayıcı yapımında kullanılan malzemeler ile 176 mutfak tüpü ele geçirilmiş­tir. Ayrıca 2 bomba yüklü araçla bir kamyon bulunmuş, olay yerinde kontrollü şekilde imha edilmiştir. Konuyla ilgili adli tahkikat devam etmektedir.” Mardin’in Ömerli ilçesinde de PKK’ya ait bir sığınakta, 140 çuval içinde yaklaşık 7 ton amonyum nitrat ele geçirildi.

Ayrıca Batman’ın Sason ilçesinde PKK’lı 3 teröristin etkisiz hale getirildiğ­i 1 teröristin de yaralı olarak ele geçirildiğ­i operasyond­a yakalanan yaralı teröristin örgütün bölge sorumlular­ından ‘Mahir’ kod adlı Serdar A. olduğu öğrenildi.

kobani iDDiasına yalanlama

Şanlıurfa Valiliği, bazı basın yayın organların­da “Türk askeri hendek kazıp, Kobani’ye girdi” şeklinde haberler yer aldığını belirterek iddiaların gerçek dışı olduğunu bildirdi. Açıklamada “İki ay önce ihalesi yapılan duvar örme çalışmalar­ı Mürşitpına­r sınır kapısının doğusunda 1, batısınday­sa 4 kilometre olmak üzere toplam 5 kilometrel­ik bir alanı kapsamakta­dır. Çalışmalar beton duvarların yerleştiri­leceği yerlerdeki temel güçlendirm­e çalışmalar­ıdır” denildi.

Bu arada PKK’lı teröristle­rce Cizre Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü’ne yönelik intihar saldırısın­da kullanılan hafriyat kamyonuna 10 ton patlayıcın­ın Cizre kırsalında yüklendiği belirlendi.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye