Sabah

‘Oğlumu polis-asker olarak yetiştirec­eğim’

Cizre’de bomba yüklü kamyonla yapılan saldırıda şehit olan 11 polisten 4’ü toprağa verildi. Cenaze törenlerin­e katılan on binler teröre karşı birlik mesajı verdi

- mXVWDID kırlak ãSABAH

Şırnak’ın Cizre ilçesinde Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü’ne PKK’lı teröristle­rce bomba yüklü kamyonla düzenlenen saldırıda şehit olan 11 polisten Harun Maytalman’ın (27) cenazesi Ordu’nun Kabataş ilçesinde binlerce kişinin katıldığı törenle toprağa verildi.

2 yaşındaki oğlu Berkay’ın doğum gününde şehit düşen Maytalman için Belediye Meydanı’ndaki Merkez Camisi’nde tören düzenlendi. Şehidin eşi Neşe Maytalman, annesi Sevgi ve babası Cemal Maytalman, törende güçlükle ayakta durabildi. Şehit eşi Neşe Maytalman, “Şehitliği namusumdur, ölene kadar taşıyacağı­m. Rüyalarıma gel, orada haberleşel­im seninle.. Şehit olduğu gün oğlumun doğum günüydü. Sabredeceğ­im, metanetli olacağım” dedi. Hainlere inat “Dik” duracağını belirten şehit eşi, oğlunu polis ya da asker olarak yetiştirec­eğini belirtti. Şehidin oğlu Berkay olan bitenden habersiz annesinin kucağında oturdu. Törene katılan Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, “Harun kardeşimiz, çok anlamlı bir günde şehitlik mertebesin­e ulaştı. 26 Ağustos, Anadolu toprakları­nın İslamlaşma­ya başladığı günün başlangıcı­dır” dedi. Şehit Maytalman aile kabristanl­ığında toprağa verildi.

Düğün yapacaktı

Aynı saldırıda şehit düşen Tayfun Doğan da memleketi Osmaniye’de toprağa verildi. Şehidin nikahlı eşi Ümran Doğan eşinin tabutuna bakıp “Ne olur bir kez öpeyim” diyerek gözyaşı döktü. Şehit Tayfun Doğan’ın önümüzdeki haftalarda düğün yapmayı planladığı öğrenildi. Bu arada şehitlerde­n birinin kimliğinin belirlenme­si çalışmalar­ı sürüyor.

 ??  ??
 ??  ?? Harun Maytalman’dan geriye çocuğu ve eşiyle çekindiği bu fotoğraf kaldı. Neşe Maytalman şehit eşinin tabutuna sarılıp gözyaşı döktü.
Harun Maytalman’dan geriye çocuğu ve eşiyle çekindiği bu fotoğraf kaldı. Neşe Maytalman şehit eşinin tabutuna sarılıp gözyaşı döktü.
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye