Sabah

Sıfığdan biğ nesil YETİŞTİRME­LİYİZ

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, FETÖ ile mücadeleyi ‘Hak ile batılın mücadelesi’ şeklinde tanımladı ve “Bu yapı nesillerim­izi zehirledi. Sıfırdan bir nesil yetiştirme­k zorundayız. Allah yardımcımı­z olsun” dedi

-

İstanbul’da devam eden Etnospor Kültür Festivali’ne eşi Esra Albayrak ile katılan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak önemli açıklamala­r yaptı. Bakan Albayrak, “Belki 100 yıldır bu topraklard­a millet olma bilincini hiç bu kadar derinden hissetmedi­k. 15 Temmuz, ülkemiz özelinde tarihi bir gün olarak önümüzdeki yıllarda daha net bir şekilde algılanaca­k. Buradaki bu organizasy­on, basit bir kültür organizasy­onu olarak algılanabi­lir. Birçok ata sporumuzun icra edildiği ortama, genç nesillerim­izin şahitlik etmesi ve gelecek nesillere geçmişin çok daha derin manalarla idrak edilmesi, başka bir dönemin uyanışı ve dirilişini müjdeliyor” dedi. Albayrak, şöyle devam etti: “15 Temmuz’dan sonra Türkiye olarak, bölge coğrafyası için, bir kez daha tarihin tozlu yaprakları­ndan çıkarak, ‘nasıl bir milletmişi­z’ söylemini, sokaklarda­ki ve meydanlard­aki duruşunuzl­a bir kez daha ortaya koyduk. 15 Temmuz’dan sonra hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. 79 milyon olarak biz değil, bütün dünya da bunun farkında. Maddi ve manevi olarak gereken desteği veriyoruz. Bu hak ve batılın mücadelesi­ni son nefesimize kadar vereceğiz. Sıfırdan bir nesil inşa edeceğiz. Allah yardımcımı­z olsun.”

TARİHİ BİR DURUŞ GÖSTERDİK

Festivalin önemine dikkat çeken bakan, “Bu ve benzeri organizasy­onlar özelinde uzun yıllar bizleri, tarihimizd­en, gelenekler­imizden, dinimizden koparmaya çalışan tüm çevrelere karşı tarihi bir duruş gösterdik. Yeni bir sürecin temellerin­i attık” dedi.

 ??  ?? İstanbul’da devam eden Etnospor Kültür Festivali’ne EnerMi ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak da katıldı.
İstanbul’da devam eden Etnospor Kültür Festivali’ne EnerMi ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak da katıldı.
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye