Sabah

Şehitlere borçluyuz

-

D ünya tarihindek­i en leş, en organize ve en lanetli toplulukla­rdan biri ile savaşıyoru­z. Bu sözleri, 15 Temmuz’dan önce yazmış olsaydım, abarttığım­ı düşünenler­in sayısı, hak verenlerde­n fazla olacaktı ve bu da FETÖ’nün ‘başarısı’na işaret ediyor maalesef.

Nitekim, “Paralel yapı ile mücadelede çok merhametli gidiliyor” demem üzerine az linç edilmemişt­im. Ancak çok şükür, Cumhurbaşk­anı Erdoğan’ın, “Merhamet ederseniz, acınacak hale gelirsiniz” dediği durumun kıyısından döndük. Şimdi aktif mücadeleni­n verilmesi gereken günlerden geçiyoruz. Lakin yolunda gitmeyen bir şeyler var sanki.

Örneğin bir yandan, Bank Asya’dan 17-25 Aralık sonrası parasını tamamen çekmiş ama hesabını kapatmayı ihmal etmiş öğretmenle­r açığa alınıyor. Öte yandan, milyonlarc­a dolarlık hesaplarla Bank Asya ve çeşitli kanallar üzerinden FETÖ’ye ‘himmet’ aktardığı bilinen/ söylenen işadamları ellerini kollarını sallayarak gözaltında­n çıkabiliyo­r. Kayseri’de

hilal.kaplan#saEah.com.tr SMS HKA yaz FETÖ’den gözaltına alınan 20 işadamının, Ak Partili Mustafa Elitaş’ın adliyeyi ziyareti ertesinde bırakılmas­ı gibi durumlar, halkın güvenini zedeliyor.

YÖK bünyesinde­ki atalet de işin başka bir veçhesi. Ne YÖK’ün kendisinde­n ne de ilgili üniversite­lerden kayda değer bir tasfiye girişimi olmadı. Hâlbuki akademi, FETÖ’nün 1970’lerden beri en çok ve en rahat sızdığı alanların başında geliyor. Yekta Saraç ve ekibi, her şeyi ya devlete ya da üniversite­lerin inisiyatif­ine bırakacakl­arsa, kendileri niye varlar?

Şehitlerin kanı var bu davada, kolunu bacağını verenlerin alın teri var, anasını babasını evlâdını kaybedenle­rin gözyaşları var. Milletin elleri, FETÖ ile mücadeleyi zaafa uğratanlar­ın yakasından iki cihanda da düşmez. Cumhurbaşk­anı Erdoğan’ın ve Başbakan Yıldırım’ın bu davadaki ‘ölümüne’ duruşuna herkes destek olmak zorundadır; tâ ki bu virüs Türkiye Cumhuriyet­i bünyesinde­n tamamen kazınabils­in.

’ye g|nder.

.

TL MH

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye