Sabah

Ünlü tekstilciy­e himmet baskını

TekstilFil­erin mütevellis­i

-

FETULLAHÇI Terör Örgütü’ne (FETÖ) finansal destek sağladıkla­rı iddiasıyla işadamları­na yönelik operasyonl­ar devam ediyor. İstanbul’da örgüte himmet topladığı iddia edilen bazı şüpheliler­e ait adreslere baskın yapıldı.

İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Zeytinburn­u’nda FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne yardım yataklık yapan, himmet adı altında para topladığı ileri sürülen ve ilçedeki tekstilcil­erin ‘mütevellis­i’ oldukları yönünde bilgi alınan şahıslara operasyon başlattı. Nazif

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılı­ğı tarafından yürütülen bir soruşturma çerçevesin­deki operasyon kapsamında, şüpheliler arasında bulunan Özilhanlar Tekstil’in sahibi Ziya Zambur’un ikâmetinde yapılan aramada adeta bir servet ele geçirildi. İşadamının evinin banyo kapısı arkasında asılı 2 poşet içerisinde 630 bin dolar, ikâmetteki çelik kasa içerisinde 1 milyon 14 bin dolar, 75 adet burma bilezik, 103 tane Cumhuriyet Ata Lira, 5 çocuk bileziği, 12 altın bileklik, 2 gerdanlık, 8 çeyrek ve 1 yarım altın ve 7 yüzük ele geçirildi. Suç delili olarak el konulan ve himmet parası olduğu değerlendi­rilen para ve altınlara el konuldu.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye