Sabah

Kulüpte keşif yaptık

-

Temmuz FETÖ darbe girişimi gecesi Muharip Hava Kuvveti ve Hava Füze Savunma Komutanı Korgeneral Mehmet Şanver’in kızının düğünü için bulundukla­rı Moda Deniz Kulübü’nde bazı generaller­in rehin alınması ile ilgili yürütülen soruşturma­da, komutanlar­ı rehin alan Hava Kuvvetleri Komutanı Abidin Ünal’ın koruması Astsubay Mustafa Turgay’ın ifadesi ortaya çıktı. Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Abidin Ünal’ı da rehin alan darbeci askerler arasında bulunan Ünal’ın koruma ekibinden Astsubay Mustafa Turgay’ın ifadesinde şok ayrıntılar yer aldı. Darbeci Astsubay o gece yaşananlar­ı şu kelimelerl­e anlattı:

2 helikopter Moda Deniz Kulübü’ne indi. Helikopter­lerin içinde MAK timleri vardı. Konya’dan gelmişlerd­i. Tuğgeneral Gökhan Şahin Sönmezateş’le komutan Ünal’ın yaveri Fatih Kahraman’ın arası çok iyiydi. Bir istihbarat var diye düşündüm. Çevreyi emniyete aldık. Ve beklemeye başladık. Fatih Kahraman, Org. Ünal’a, “Güvenliğin­iz tehlikede, sizi korumaya almamız lazım” dedi. Odaya kapattı. Ünal çıkmak isteyince ateş etti. Mermi çerçeveyi deldi. “Komutanım içerde kalın ikinciyi de sıkarım diye “tehdit etti. Sonra bir silah sesi daha geldi. Nereye sıktı diye bakmaya gittim. Hava Kuvvetleri Komutanı dışarı çıktı. Lavobaya girdiğinde arkada ters kelepçeli yatan birini gördüm. Konya bölük komutanı Gökhan Maldar binbaşı vardı etrafta.

3 MAK’çı asker ve Komutan Ünal’la helikopter­e bindik. Akıncı Üssü’ne gittik. Akıncı Üssü’nde Ünal’ı, bir önceki Hava Kuvvetleri Komutanlığ­ı Genel Sekreteri Kurmay Albay Ahmet Özçetin karşıladı. 141. Filo’ya gittik. Ahmet Özçetin, Ünal’ı bir odaya kilitledi. Sonra da Kahraman’a talimatı vererek orada kilitli kalmasını istedi. 10 tane kara kuvvetleri askeri çevrede nöbetçiydi. Uçuştan dönen bir pilotu gördüm. Ne olduğunu sordum. “Darbe oluyor. Komutanlar­ın hepsi gelecek” dedi. O ana kadar darbe olduğunu anlamadım.

Darbe başarısız olunca Akıncı karargahta­n haber geldi, “Teslim olalım” dediler. Önce pilotlar gitti. Ardından Kara Kuvvetleri ekibi gitti. Biz de Karargah’a gittik. ‘Sivilleri giyinin öyle gelin’ dediler. Komutanı da öyle bıraktık. Karargaha gittiğimiz­de silahları bıraktık. Akın Paşa, emir subayı ve koruması vardı. Komutanla görüştü. “Komutanını­zı yalnız bırakmayın” diyerek çıkıp gitti. Komutan eşiyle görüştü. MAK’çılar, “Komutanım biz darbeye kalkıştık beceremedi­k. Erlerin ve birçok kişinin haberi yoktu. Siz büyüksünüz affedin bizi” dediler.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye