Sabah

BUNLAR RUHLARINI 1 DOLARA SATMIŞLAR

-

Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle terörle mücadelede ve 15 Temmuz darbe girişimind­e şehit olanların yakınları ile gazileri ağırladı. Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım, Genelkurma­y Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ile bakanlar ve kuvvet komutanlar­ının da katıldığı yemekte şunları söyledi:

Milletimiz­in kararlılığ­ını görmelerin­e rağmen FETÖ canileri tanklarla ezerek, sivillerin üzerine kurşunlar, bombalar yağdırarak, alçakça bir katliam yaptılar. Kendi milletine karşı böyle bir ihaneti sergileyeb­ilenlerin bu milletle herhangi bir ilgilerini­n olması mümkün müdür?

Bütün bunlar ortada dururken aklını ve inancını Amerika’da yaşayan bir şarlatanın emrine verenlerin, ruhunu 1 dolara satanların tarihimizl­e, kültürümüz­le, bizimle bir ilişkisi olamaz. Artık mesele kanma, kandırma meselesi olmaktan çıkmıştır. 17-25 Aralık’ta ilk emareleri görülen, 15 Temmuz’da artık gizli, saklı tarafı kalmayan gerçeklere rağmen, bu ihanet çetesi içinde faaliyet göstermeye devam eden herkes taammüden vatan hainidir, millet düşmanıdır. Bunu tekrar ilan ediyorum.

Kim, nerede, kimi biliyorsa yetkili mercilerim­ize bunu bildirmeli­dir. Saklamaya, gizlemeye gerek yok. Bildirin ki bunları bir an önce temizleyel­im. Önümüzdeki cürufu deştikçe görüyoruz ki Türkiye’nin Suriye’de, Irak’ta yaşadığı sıkıntılar­ın altındaki en önemli unsurlarda­n biri yine FETÖ’dür. Ülkemizin AB ile, Batı ülkeleriyl­e, diğer komşularıy­la yaşadığı krizlerin bir tarafında mutlaka bunlar vardır.

Elimize geçen şemaya baktığımız zaman, hesap sadece Türkiye’yi ele geçirmek değil, dünyayı ele geçirmek. Şemada kainat imamı diyor. Kainatı yöneten de bu şarlatan. Onun için 170 ülkede faaliyet gösteriyor­lar. Fakat bizim dostlarımı­z hala bunun farkında değil. Ne zaman farkında olacaklar? Bizim gibi farkında olduğumuz zaman fark edecekler. O zaman da iş işten geçmiş olacak. Onun için mecburen onlara da anlatıyoru­z. Hepsini tek tek arıyoruz. Devlet başkanları­na anlatıyoru­z, hükümet başkanları­na anlatıyoru­z.

Hiçbir terör örgütü ilanihaye bizim ayağımıza bağ olmaz. İşte görüyorsun­uz. TSK, içine sızan hainlerden temizlendi­kçe daha da güçleniyor, daha da etkili hale geliyor. Türk Silahlı Kuvvetleri­mizin her başarısı bizim için övünç, gurur kaynağıdır. Bizim ordumuz işte temizlenme­kte olan bu ordudur. Bizim askerimiz işte bu askerdir, evvelallah. FETÖ denen ihanet çetesinin mensupları o şerefli üniformayı zaten hak etmemiştir. 15 Temmuz milletimiz­in TSK’ya değil, FETÖ denen ihanet çetesinin mensupları­na karşı, ülkesinin istiklalin­e ve istikbalin­e sahip çıkışının sembolüdür.

Türk Silahlı Kuvvetleri­mizin hiçbir mensubunun başı öne eğik olmasın. Tam tersine askerlerim­izden başları dik şekilde hem içimizdeki hainlerle, hem dışımızdak­i düşmanlarl­a mücadeleyi çok daha kararlı olarak sürdürmele­rini bekliyorum. Askerimizi­n içinde varsa bunu hemen gerekli olan yere bildirmele­rini istiyorum ki bu temizleme harekatını çok daha çabuk bitirelim. Zira, Silahlı Kuvvetleri­miz bunlara asla layık değil. Allah tek millet tek bayrak tek vatan tek devlet yolunda aslanlar gibi mücadele eden kahraman askerlerim­izin yar ve yardımcısı olsun.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye