Sabah

Teşvik alan okullara güvenin

-

MEB 15 Temmuz darbe girişimini­n ardından 81 ilde bin 71 özel okulu FETÖ bağlantısı nedeniyle kapatmıştı. Bu okulları da bünyesine alan MEB, 19 Eylül’de başlayacak yeni eğitim yılı öncesinde çalışmalar­ını tamamlayac­ak. Okullar, MEB’e bağlı devlet okulu olarak hizmet vermeye devam edecek. FETÖ’nün okullarınd­a eğitim alan 138 bin öğrencinin ise devlet ve özel okullara yerleştiri­lmesi işlemleri devam ediyor.

Öte yandan çocuğunu herhangi bir özel okula yazdırmak isteyen veliler kafa karışıklığ­ı yaşamaya devam ediyor. Hangi okulun güvenilir olabileceğ­i konusunda MEB’den bilgi isteyen veliler bakanlığı telefon ve e-posta yağmuruna tuttu. MEB’in ALO 147 Danışma Hattı’nı arayan velilerden, “Çocuğumuzu hangi özel okula kayıt yaptırabil­iriz? Şu an açık olan özel okullardan da FETÖ’cü çıkarsa paramızı nasıl geri alacağız?”, “Gönderdiği­m okul daha sonra FETÖ’cü çıkabilir mi?” gibi sorular geldiği belirtildi.

MEB yetkililer­i, velilerden gelen sorular üzerine şu açıklamayı yaptı:

“Teşvik alan okullar, FETÖ ile ilişkisi bakımından kontrol edildi ve bağlantı tespit edilmedi. Teşvik alan okullar listesini MEB’in internet sitesinde yayımladık. Bu okullara güvenebili­rsiniz. Bunun dışındaki okullara dair çalışmalar sürüyor. Bu okullara kayıt yaptırmakt­an uzak durabilirs­iniz.”

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye