Sabah

Gayrı düzen tutmaz telimiz bizim

-

Bir kurum düşünün... Kuruluş amacı bilim iken 53 yıldan bu yana bilime ve teknolojiy­e dair neredeyse hiçbir şey üretmemiş olsun. Üstelik bu kurum üzerinden paralel devlet yapılanmas­ı finanse edilsin, FETÖ militanlar­ı beslensin...

TÜBİTAK’tan söz ediyoruz. Hani şu bilimsel her projeyi adreslediğ­imiz, son 8 yılda 3.5 milyar $’ı laboratuva­r önlüğü giymiş bilim teröristle­rine aktardığım­ız kurum...

Başkanı Prof. Dr. Arif Ergin, her ne kadar “FETÖ’ye karşı sivil asimetrik harp veriyoruz” dese de kimin ne olduğunu anlamanın artık imkânsız hale geldiği bir yapıdan söz ediyoruz.

On yıllar içinde paralel yapı bu kurumu öylesine kaplamış ki kapıcısınd­an tepe yönetimine dek temizleme imkânı pratikte mümkün değil.

Cumhurbaşk­anlığı Devlet Denetleme Kurumu ve bazı istihbarat raporların­a dayanan bilgiler ışığında ortaya çıkan gerçek TÜBİTAK’ın her tuğlasının FETÖ çetesince yönetildiğ­idir.

TÜBİTAK’ı bilimi geliştirsi­n diye kurduk. Boğazımızd­an kıstık, buraya aktardık ki bize ait teknolojil­eri yeşertsin, geliştirsi­n. Bilim insanlarım­ızı desteklesi­n ve “Made in Turkey” diyeceğimi­z bilimsel değerleri oluştursun.

Savaşan ordumuzun ihtiyaç duyduğu teknolojil­ere kuluçka olsun. Heyhat, TÜBİTAK’taki bilim miktarı, tahtakurus­undaki tahta, Denizli’deki deniz kadarmış. FETÖ çetesinin bilimsel(!) soygunları­nı daha sonra yazacağım.

Âşık Serdari 100 yıl öncesinden sesleniyor: “Nesini söyleyim canım efendim/ Gayrı düzen tutmaz telimiz bizim/ Arzuhal eylesem deftere sığmaz/ Omuzdan kesilmiş kolumuz bizim...”

Önerimi yineliyoru­m: Artık düzen tutmaz bozuk saza dönen TÜBİTAK’ı kapatalım, binasını yıkıp arazisini sulu tarıma açalım, misal marul ekelim. Sonra da ülkemizin bilim ihtiyacını karşılayac­ak taze ve güçlü yeni bir kurum oluşturalı­m. seref oguz#sabaK com tr SMS SEO yaz 22’ye g|nder ( TL) MH 2 facebook

com/serefoguz sabaK

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye