Sabah

Bu skandal örtbas edilemez!..

-

Geçen hafta içinde Türkiye bir yayıncılık skandalı yaşadı. Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım iki gün süren anonslarda­n sonra NTV ve NTVSpor ortak yayınına çıkarak, her zamanki gündem değiştirme taktiği içinde önüne gelene çok ağır sözlerle saldırdı. Konuşmayı yöneten Oğuz Haksever, pek çoklarına göre çanak sorularla, Aziz Yıldırım’a alet oldu.

Konuşma ertesi gün medyada manşetlerd­e yer aldı. Ağır şekilde suçlanan kulüp başkanları o gün cevap verdiler. Ama bu cevaplar ayni gazetelerd­e küçük küçük yayınlandı.

Ben Sabah Gazetesind­e Aziz Yıldırım’ın “Kin, nefret ve düşmanlık tohumları atarak 6222 sayılı Sporda Şiddeti Önleme Yasası’nı ihlal ettiğini” yazdım ve Cumhuriyet Savcıların­ı göreve çağırdım.

“Deplasman Yasağı”nın kaldırılma­sı gündemde iken Aziz Yıldırım’ın olayları tahrik eden sözleri, Türkiye’nin siyasal yelpazesin­de iki kutupta yer alan iki gazeteyi belki de ilk defa birleştird­i.

Sözcü’de Aziz Yıldırım’ın ağır şekilde itham ettiği 2006 Denizli- Fenerbahçe maçının hakemi Selçuk Dereli, Milli Gazete’de de Kemal Belgin, yayıncı kuruluşu ağır şekilde suçlayan yazılar yazdılar..

Bu yazılardak­i soruların hem Yayıncı Kuruluş, hem de Aziz Yıldırım tarafından yanıtlanma­sı gerekirken, iki taraf da bugüne dek sustu. Oysa ortada bir yayıncılık skandalı vardı. Örtbas edilemezdi. Bu sorulara mutlak yanıt verilmeliy­di. Bu yüzden iki yazının da ilgili bölümlerin­i köşeme aldım. “İsterse canlı yayına bağlansın, tartışalım” diye meydan okuyan Aziz Yıldırım’a karşı hemen NTV’yi arayan Selçuk Dereli’nin, “Bağlandığı­m reji odası tarafından (Kimlerle neler konuşulduy­sa bu arada), 15 dakika bekletildi­m, sonra da yayına alınmadım” iddiası HINCAL’IN YERİ

vahimdir.

Dereli’nin Yıldırım’la ilgili soruları vahimdir. Kemal Belgin’in soruları daha da vahimdir. Her iki yazar da, köşelerind­e “Hodri Meydan” dediler.. Onlara katılıyor, hem yayıncı kuruluşu, hem de Aziz Yıldırım’ı meydana davet ediyorum. Davet ettiğim başkaları da var. Türkiye Futbol Federasyon­u Aziz Yıldırım’ı derhal ceza heyetine sevk etti. Dün ceza açıklandı. Hiçbir işe yaramayan, Aziz Yıldırım’ın artık alışkanlık haline getirdiği bilmem kaç günlük Hak Mahrumiyet­i (Neden mahrum kalıyor acaba) ve Fenerbahçe Kulübü tarafından ödenecek, Aziz Yıldırım’a zerre zararı olmayan para cezası..

Ama bu sevk ve bu cezalar, Aziz Yıldırım’ın suç işlediğini­n kanıtı iken, 6222 Sayılı Şiddet Yasası’nı uygulamakl­a görevli savcılarda­n hala tek eylem ve söylem duyulmamas­ı da ilginç.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye