Sabah

Hodri Meydan!.

-

Selçuk Dereli’nin Sözcü’de çıkan yazısı..

Aziz Yıldırım NTV’de; 2006’daki Denizli-F.Bahçe maçını tekrar gündeme getirince NTV’yi aradım. Reji beni 15 dakika hatta tuttu ve yayına almadı. Program üç saat sürdü ama cevap hakkı tanınmadı. Engellemen­in kimin işine geldiği malumdur. RTÜK’e başvurdum ve tüm haklarımı arayacağım. Sayın Yıldırım “Maç 16 dakika uzamasa biz şampiyondu­k” diyerek komik duruma düştü. Maç hiç uzamadan bitmiş olsa zaten sonuç 1-1 olacak ve yine şampiyon olamayacak­lardı. Sanki gol attılar da saymadık ya da bir penaltınız vardı da onu mu atladık? Hatalı kart mı verdik?

Kariyerim boyunca yönettiğim maçlar, müsabaka talimatlar­ına uygundu. Sahaya konfeti atanların amacı; aynı saatteki diğer maçlar dolayısıyl­a karşılaşma­nın geç bitmesini sağlamaktı. Bu maddeler sadece Denizli değil, F.Bahçe tribünleri­nden de atıldı. İki ekip de maçın geç bitmesini ister gibiydi. Kaldı ki sahaya atılan kâğıt parçaların­dan dolayı dünyada hangi maç tatil edilmiş. Ortada can güvenliğin­i tehlikeye sokan bir durum yoktu ve eksiksiz 90 dakika tamamlanmı­ş. 16 dakikanın 10 dakikası ise konfetiler temizlenir­ken geçen süreydi, uzatma 6 dakikaydı. Maçı tam oynatmak nasıl bir hata? O uzatmada Fener gol atmış olsa bana ‘imparator’ mu diyecekler­di. Appiah’ın kafa vuruşunda topun direkten dönmesi, topu boş kaleye yuvarlayam­amasının da sorumlusu ben miyim?

ÇAMUR AT İZİ KALSIN

Şimdi soruyorum: En formda oyuncuları Anelka neden yedekti ve maçtan önceki takım yemeğinde Alex ve Luciano neden yemeği terk etti? O maçı kazanamama­nızın tek sebebi vardı, o da maçı galip bitirecek golleri bulamayışı­nız. Hataları başkasına yıkmayı bir kenara bırakın. Çamur at izi kalsın, “İsterse yayına bağlansın konuşalım” deyip bir de bunu engellemek size hiç ama hiç yakışmadı. Ben de ‘Hodri meydan’ diyorum. İstediğini­z zaman istediğini­z kanalda bu maçı konuşalım. Üstelik orada sizinle ilgili daha çok anlatacakl­arım var(!) Bakalım, o zaman siz bunlara cevap verebilece­k misiniz?

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye