Sabah

FETÖ’NÜN MEDYA YAPILANMAS­INA YÖNELİK OPERASYOND­A GÖZALTI SAYISI 12’YE YÜKSELDİ FETÖ’NÜN SESİ TAŞ’A KELEPÇE

-

İZMİR: ByLock kullandıkl­arı belirlenen, aralarında Adnan Menderes Havalimanı Şube Müdürü Mehmet Karakuş ve Basın Protokol Şube Müdürü Gürbüz Sungur Biçersoy, Bergama Emniyet Müdürü Yumrukaya, Karabağlar Emniyet Müdür Yardımcısı Aslan, Karşıyaka Emniyet Müdür Yardımcısı Savran’ın da bulunduğu 40 polis ile Güzelbahçe İşadamları Derneği adı altında esnaftan ve işadamları­ndan himmet toplayan 4 kişi tutuklandı. Aralarında eski İzmir ve Diyarbakır Valisi Cahit Kıraç’ın da bulunduğu gözaltında­ki şüpheli sayısı ise 64’e yükseldi.

KONYA: Dün sabah 22 ilde düzenlenen eşzamanlı operasyond­a aralarında Selçuk Üniversite­si Tıp Fakültesi ile Necmettin Erbakan Üniversite­si Meram Tıp Fakültesi doktorları­nın sohbetleri­ni düzenleyen ve örgütte önemli bir yere sahip olan Prof. Dr. Bülent Oran, akademisye­nlerin atama işlerini yapan Prof. Dr. Mikail Altan, özellikle Türk Silahlı Kuvvetleri okullarına öğrenci yerleştirm­ede görevli olan ve örgüte bağlı yüksekokul mezunların­ı da işe yerleştire­n örgütün üst düzey yöneticile­rinden Cem Alp, kamu personelin­e sohbet toplantıla­rı düzenleyen, ayrıca emniyet, TSK ve yargı personeliy­le ilişki kurarak gizli toplantıla­r yapan Çağlar Uzun, kadınlara sohbet toplantıla­rı düzenleyen Züleyha Uzun ile örgüt muhasebeci­lerinden Fikret Özçorumlu’nun da aralarında bulunduğu 30 kişi gözaltına alındı.

ANKARA: Yargıtay Üyesi Salih Özaykut tutuklandı. ÇORUM: 8 polis tutuklandı. ÇANAKKALE: Gelibolu’da daha önce gözaltına alınan 12 kişiden 10’u tutuklandı.

SAKARYA: İkisi astsubay 11’i uzman çavuş 13 asker ile çoğunluğu polis 32 kişi tutuklandı. Adil Öksüz’ün Sakarya Akyazı’da oturan kayınvalid­esi Hatice Yıldırım ikinci kez gözaltına alındı. Öksüz’ün kayınpeder­i Cevat Yıldırım da ilk gözaltına alındığınd­a serbest kalmış, ikinci kez gözaltına alındığınd­a ise tutuklanmı­ştı.

DENİZLİ: Gözaltına alınan 32 adliye çalışanınd­an 7’si tutuklandı.

ISPARTA: Süleyman Demirel Üniversite­si’nde görevli 9 kişi daha tutuklandı.

UŞAK: 7 polis tutuklandı. Eşme ilçesinde, aralarında eski Milli Eğitim Müdürü ile öğretmenle­rin de bulunduğu 24 kişi gözaltına alındı.

ORDU: Aralarında Altınordu belediye başkan yardımcısı, doktor, işadamı ve polis memurların­ın da bulunduğu 28 kişi gözaltına alındı.

ADANA: İkisi gazeteci, biri internet sitesi köşe yazarı 3 kişi gözaltına alındı.

NEVŞEHİR: Biri emniyet müdürü 7 rütbeli polis ile bir zabıt katibi gözaltına alındı.

KARABÜK: İkisi baş polis olmak üzere 11 polis gözaltına alındı.

KOCAELİ: Aralarında eski Kocaeli Valisi Ercan Topaca’yı usulsüz şekilde dinleyen polislerin de olduğu 25 polis adliyeye sevk edildi.

BURSA: Maaş alarak örgüt imamlığı yapan 12 kişi adliyeye sevk edildi. İznik’te biri öğretmen, biri polis iki FETÖ’cü gözaltına alındı.

BOLU: 16’sı akademisye­n, 26’sı öğretmen, 2’si de işadamı 44 şüpheli adliyeye sevk edildi.

SAMSUN: 12 adliye personeli ile ABD’deki banka hesapların­a para aktardıkla­rı iddia edilen 1 okul müdürü ile 4 öğretmen sabah adliyeye sevk edildi.

DİYARBAKIR: Bismil ilçesinde FETÖ soruşturma­sı kapsamında gözaltına alınan öğretmen Hüseyin Y.’nin evinden PKK dokümanlar­ı çıktı.

BALIKESİR: Açığa alınan firari durumdaki Gönen Kaymakamı Parlak’ın eşi tutuklandı.

TEKİRDAĞ: Çerkezköy Adliyesi’nde görevli 17 kişi gözaltına alındı.

AFYONKARAH­İSAR: Doktor, eczacı ve sağlık çalışanı 37 kişi gözaltına alındı.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye