Sabah

FETÖ VERGİSİ!

-

dershanele­rden her yıl eğitim almaktaydı. Sadece elde eden 1 milyar TL gelir az 1 milyar FETÖ’nün, okullardan da en ediliyor. TL geliri olduğu tahmin

FETÖ en az dershanele­r kadar sınavlara hazırlık kitapların­dan da önemli kazanç sağlıyordu. Sektörün yüzde 70’ini örgüte yakın basımevler­i oluşturuyo­r. Bu basımevler­i okul öncesi hazırlık, her dersten ilköğretim YGS, yardımcı kitapları ile TEOG, soru LYS ve KPSS’ye hazırlık testleri, yayın bankaları olmak üzere yüzlerce basıyor. Kitaplar 20-80 TL arasında 16 milyon satılıyor. Türkiye’de yaklaşık bulundurul­ursa öğrenci olduğu göz önünde sektörden paralel yapının bu liralara elde ettiği kazanç milyar bu ulaşıyor. Yetkililer, paralel yapının geçen sektörden yılda 5 milyar TL’yi gelir elde ettiğini açıkladı.

Ayrıca eğitime katılanlar­ın her birinin örgüt için birer ‘Himmet eğitim Mükellefi’ olması da örgütün daha ayağının tahmin edilenden çok büyük olduğunu gösteriyor. Örgüt yapılanmas­ında devlete vergi öder gibi örgüte de himmet Örgütün, adı altında ödeme yapılmış. bağışları yurtdışına gönderilen kurban eğitim ve her türlü himmeti de ücretleri adı altında aldığı öğrenildi. Yetkililer, örgütün eğitim yapılanmas­ı 10 milyar ile yıllık en az resmi olarak gayri TL’lık bir gelir elde ettiğini ise tahmin resmi kara para aklamaları­n olduğunu edilemeyec­ek kadar yüksek ifade etti. 17/25 Aralık öncesinde FETÖ’nün 400 anaokulund­an üniversite­ye kadar bin öğenciyi zehirli ağına düşürürken, 200 bu tarihten sonra öğrenci sayısının bine düştüğü belirlendi.

 ??  ??
 ??  ?? ANKARA
ANKARA

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye