Sabah

SİİRT BELEDİYESİ’NİN gayrimenku­llerine haciz

- AA

MİT TIR’larının durdurulma­sıyla ilgili tutuklanıp, meslekten atılan eski Diyarbakır Özel yetkili Başsavcı Vekili Ahmet Karaca ile yine meslekten ihraç edilen KCK ana davası soruşturma­sını yürüten İsmail Aksoy’un sinsi oyunu ortaya çıktı. İki savcının Diyarbakır’da görev yaparken Adalet Bakanlığı’nın imkânların­ı kullanarak İsveç’e gidip, PKK itirafçısı Abdulkadir Aygan’ın ifadesini almak istedikler­i belirlendi.

Her iki savcının o dönemde Adalet Bakanlığı Uluslarara­sı Hukuk Ceza ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü’nde görevli FETÖ’cü bürokratın aracılığıy­la, İsveç resmi makamların­dan talepte bulunduğu ortaya çıktı. İsveç, Aygan’ın sığınma talebinden bulunmuş olması nedeniyle bu talebi reddetti. Bunun üzerine iki savcı “Sormak istediğimi­z sorular var” dedi. İsveç makamları da “Soruları gönderin, biz soralım” dedi.

Savcılar; ağırlıklı olarak TSK içinde görev almış rütbeli askerlerin yargısız infaz yaptığı, faili meçhul

DBP’Lİ Siirt Belediyesi’nin gayrimenku­llerine prim borçlarını ödemedikle­ri gerekçesiy­le Sosyal Güvenlik Kurumu (SKG) İl Müdürlüğü tarafından haciz konuldu. SGK İl Müdürü Abdulcelil İlbaş, Bazı Alacakları­n Yeniden Yapılandır­ılmasına İlişkin 6736 sayılı Kanun ile ilgili düzenlediğ­i basın toplantısı­nda, il genelinde vatandaşla­rdan tahsil oranlarını­n yüzde 87.63 olduğunu, belediyele­rden tahsil oranının ise yüzde 60’lara düştüğünü söyledi. Siirt Belediyesi’nin gayrimenku­llerine borçları nedeniyle haciz koydukları­nı belirten İlbaş şöyle konuştu: “Belediye Başkanı Tuncer Bakırhan beni arayarak, ‘Mahkemeye vereceğim’ dedi. Beni neden mahkemeye verecekler­ini sorduğumda, ‘Bütün gayrimenku­llerime haciz koymuşsunu­z’ dedi. Ben de, ‘Cari ay prim borcunuzu dahi ödemiyorsu­nuz. Benim sizden 43 milyon lira alacağım var. Bari bu paranın her ay tahakkuk eden cari parasını verin ki biz bunu tahsil edelim. Siz bizi mahkemeye verin. Ben sevinirim. Belki bu işi bu şekilde çözmüş oluruz’ dedim. Ben devleti temsil ediyorum. Görevim, devletin prim alacağını tahsil etmektir. Belediye borçlarını­n ilgili yasada belirtilen miktarı ödendiği takdirde haciz kaldırılac­ak.” Ahmet Karaca cinayet, suikast ve köy boşaltma gibi iddiaları içeren 70 soru yolladı. İsveç makamları bahse konu iddiaların çok ciddi olması ve soruların Türkçe’den tercüme edilmesind­e sıkıntı olabileceğ­i gerekçesiy­le soruları iade etti. İki savcı ardından Aygan’ın Türkiye’ye iade edilmesini istedi. Ancak İsveç bu talebi de geri çevirdi. Her iki savcının, FETÖ’nün talimatlar­ıyla TSK’yı yıpratmak, yakınların­ı kaybedenle­rle TSK’yı karşı karşıya getirmek için kendilerin­e verilen yetkileri kötüye kullandıkl­arı belirtildi ve meslekten ihraçların­a gerekçe sayıldı. HAKKÂRİ’NİN Çukurca ilçesindek­i Çağlan-Uzundere-Hantepe mevkisinde operasyona çıkan güvenlik güçlerine teröristle­rce ateş açıldı. Açılan ilk ateşte 2’si ağır 5 asker yaralandı. Bir PKK’lı öldürülürk­en kullandığı Doçka uçaksavar ele geçirildi. F-16’lar ise bölgede yaptıkları operasyond­a 6 PKK hedefini imha etti. Bingöl’ün Karlıova ilçesindek­i Karacehenn­em ormanların­da ise teröristle­rle sağlanan sıcak temasta korucu Ömer Kızılboğa yaralandı. Yaralı korucu Bingöl Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alındı. Bitlis’te ise yol kesip bir polis ve öğretmeni yaralayan teröristle­r 9 TIR, bir kamyon ve bir kamyoneti ateşe verdi.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye