Sabah

Adli Tıp: Asıl darp RUHUNDA

-

İstanbul Maslak’ta 12 Eylül’de çalıştığı hastaneden çıkıp Çekmeköy’deki evine giderken bindiği otobüste şort giydiği gerekçesiy­le tekmeli saldırıya uğraşan hemşire Ayşegül Terzi ile ilgili İstanbul Üniversite­si Tıp Fakültesi Adli Tıp Anabilim Dalı bir rapor hazırladı. Rapor, güvenlik görevlisi sanık Abdullah Çakıroğlu hakkında Anadolu Cumhuriyet Savcılığı’nın, “İnanç düşünce ve kanaat hürriyetin­in kullanılma­sını engelleme,” “Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama,” “Kasten yaralama” ve “Hakaret” suçlarında­n 9 yıl 4 aya kadar hapis cezası istemiyle hazırladığ­ı iddianamey­e konuldu.

Adli Tıp Kurumu raporu hemşire Ayşegül Terzi’nin asıl darbeyi ruhuna aldığını ortaya koydu. İstanbul Üniversite­si Tıp Fakültesi Adli Tıp Anabilim Dalı Polikliniğ­i raporunda “Ruhsal travma bulguları ile ‘Akut stres bozukluğu’ tespit edilmiştir denilerek Terzi’nin ruhsal tedavi MeVXt görmesinin zorunlu olduğu belirtildi.

Terzi’nin avukatı Bahar Ünlüer Öztürk, “Ayşegül, bu olaydan fiziken ve ruhen basit tıbbi müdahale ile giderileme­yecek ölçüde etkilendi. Çünkü bu saldırı ona eşinden, dostundan ya da bildiği kişilerden değil sokakta hiç tanımadığı bir kişiden beklemediğ­i bir anda geldi. Dolayısıyl­a ruhsal olarak daha fazla etkilendi. Ayşegül sokağa çıkmakta zorlanıyor ve insanlarda­n endişe duyuyor. Adli Tıp raporu da iddialarım­ızı doğrular nitelikte. Sanığın tüm suçlamalar­dan üst sınırdan ceza almasını talep ediyoruz. İstanbul Barosu Kadın Hakları Merkezi avukatları olarak bu davanın sonuna kadar takipçisi olacağız” dedi.

Bu arada sanık Abdullah Çakıroğlu’nun avukatının tutukluluğ­a itiraz ettiği öğrenildi.

 ?? ??
 ?? ?? SABAH
SABAH

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye