Sabah

‘İkinci dalga gelecek’ diyen herkes ‘dost’ mu?

-

5 Temmuz’da hep beraber yazdığımız destanın ardından hiç ara vermeden, “ikinci bir girişim gelir mi” sorusu tartışılıy­or.

Ekranlarda, gazetelerd­e boy gösteren “yorumcular” kimi zaman işi abartıp tarih bile veriyorlar.

15 Temmuz’da sütten ağzı yanan vatandaş da panik halinde bu sansasyone­l çıkışları bizlere soruyor.

Buradan toplu cevap vermiş olayım. Nasıl bu kadar iddialı konuşabild­iklerine dair hiçbir fikrim yok. Zira bugüne değin sözlerini delillerle destekleye­nini görmedim.

Peki, o halde bu çıkışların amacı ne olabilir?

Samimi kaygıların­ı inandırıcı kılmak için işi abartanlar­ı ve “meşhur olmaya” çalışanlar­ı bir kenara koyarsak, iddia sahiplerin­i bir iki kategoride toplamak mümkün. 1- Geçmişte askeri darbeleri destekledi­kleri için siyasetten tasfiye olan ve şimdilerde yeniden aktör olmaya çalışan marjinalle­r. 2- Ak Parti geleneğind­e “Erdoğan sonrasına” hazırlandı­kları açığa çıkan ve yeniden itibar kazanmaya çalışanlar. 3- 16 Temmuz sabahı hezimete uğrayıp kalan tabanı konsolide etmeye çalışan Fetullahçı­ların henüz deşifre olmamış üyeleri.

Her ne kadar ilk iki grupta yer alanların motivasyon­u sistem içinde meşruiyet kazanma gibi görünse de son tahlilde Türkiye karşıtı cephenin değirmenin­e su taşıyorlar.

Zira hem hedef saptırıyor­lar hem de FETÖ ile mücadeleye destek veren halkta empati yorgunluğu yaratıyorl­ar.

Son günlerde FETÖ’nün stratejik ortağı PKK’ya karşı devletin yanında mücadele eden Kürt aşiretleri­ne yönelik itibar suikastlar­ını bu çerçevede değerlendi­rmek mümkün.

Tıpkı geçmişte FETÖ’ye sınırsız destek sunmuş kimi şaibeli isimlerin, sanki Fetullahçı­ların hedefiymiş gibi lanse edilmesi gibi...

FETÖ ile mücadelede en önde görünüp radikal çözümler önerenlere en az Fetullahçı­lar kadar dikkat etmemiz şart!

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ?? ALTIN2K
ALTIN2K

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye