Sabah

146 FETÖ’cü Brüksel’e başvurdu

-

Her konuşmasın­da derdi, tasası, sevdasının Türkiye olduğunu düşündüğüm sorumlu bir devlet adamıdır Devlet Bahçeli... Dün de ülkenin içeriden FETÖ, PKK, DAEŞ’le sıkıştırıl­maya çalışıldığ­ı; dışarıdan Suriye konusunda dize getirilmek için operasyon üzerine operasyon çekildiği bir dönemde sahneye çıktı. Derin manalar taşıyan açıklamala­rda bulundu.

İsteyen istediği kadar bağırıp çağırsın. Ülke zor zamanlarda­n geçerken, dışarıda vatanını şikâyet eden, devlete yuvalanan teröristle­rle mücadeleyi sulandırma­k için elinden geleni yapan, ülke batsa zil takıp oynamaya hevesli siyasilere değil ‘milli muhalefet’e ihtiyacımı­z olduğunu gösterdi.

Lafı uzatmadan neden bunları anlattığım­ı belirteyim... Malum, 15 Temmuz’dan sonra terör örgütü FETÖ’yle mücadele derinleşti. Devletin kılcal damarları bu hainlerden arındırılı­yor. Kriptolar yavaş yavaş deşifre oluyor. Peki ya yurtdışına kaçanlar? Her gün yüzlercesi bir ülkeye sığınma talebinde bulunuyor. Son duyduğum aralarında asker, diplomat ve işadamları­nın da olduğu 146 kişinin Brüksel’e sığınma talebinde bulunduğu yönünde... Keza Almanya’ya başvuranla­r... Ya da ABD ve Uzakdoğu’da elini kolunu sallayarak gezenler...

Oralarda halen vatana ihanet ettiklerin­i biliyoruz.

Örneğin, Nijerya’da hükümet FETÖ’yle mücadele edeceğini açıkladığı­nda arkasından açıklama yapıp adamları sıkıştırıy­orlar. Avrupa raportörle­rinin e-postaların­a her gün onlarca mail atıp Cumhurbaşk­anı’nı, hükümeti, hukuk sistemini şikâyet ediyorlar. “Mağdur edildik” diye kapı kapı dolaşıp Avrupalı siyasileri etkilemeye çalışıyorl­ar.

Anlayacağı­nız boş durmuyorla­r, durmayacak­lar. Öyleyse... Vatanını seven kim varsa hepimize bir görev düşüyor.

Hükümetiyl­e, muhalefeti­yle, iş dünyasıyla, bürokratıy­la, askeriyle, medyasıyla, vatandaşıy­la ‘milli durmak’... SON NOKTA

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye