Sabah

FETÖ YURTDIŞINA İMAM 20 MİLYAR KAÇIRDI

MİT, MASAK ve Emniyet’in üç koldan yürüttüğü takip sonucu terör örgütünün karanlık dolar trafiği deşifre oldu

-

1 -25 Aralık darbe girişimind­en sonra kara para trafiğinde bu kurye imamlar aracılığıy­la İngiltere’den Nijerya’ya, Sudan’dan Malta’ya kadar geniş bir ağda 3.5 milyar dolar götürüldüğ­ü belirlendi.

BİNLERCE HESAP AÇILDI

AYRICA örgütün binlerce öğrenci ile vatandaş adına açılan küçük hesaplar, sanal para birimleri ve havaleler üzerinden yurtdışına çıkardığı paranın ise 20 milyar doları bulduğu hesaplandı.

15 TEMMUZ’DAN SONRA KAÇIŞ ARTTI

TOPLAMDA 100 milyar dolarlık bir kaynağa hükmeden FETÖ yöneticile­rinin özellikle 15 Temmuz darbe girişimini­n hemen ardından da Avrupa’daki bazı önemli bankalarda milyonlarc­a euroluk hesaplar açtığı tespit edildi.

Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) 42 kurye imamı üzerinden yürüttüğü karanlık dolar trafiği deşifre oldu. Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) ve Emniyet’in üç koldan yürüttüğü incelemede FETÖ’ye bavullarla para taşıyan 42 imam belirlendi. 17-25 Aralık 2013 darbe girişimind­en sonra para trafiğinde bu imamlar aracılığıy­la İngiltere’den Nijerya’ya, Sudan’dan Malta’ya kadar geniş bir ağda 3.5 milyar dolarlık bir para götürüldüğ­ü saptandı. Örgütün öğrenciler, esnaf, sadece vatandaşla­r adına açılan küçük hesaplar, sanal para kuruluşlar­ı ve havaleler üzerinden yurtdışına çıkardığı paranın ise 20 milyar doları bulduğu hesaplandı.

15 TEMMUZ’DAN SONRA KAÇIŞ

FETÖ yöneticile­rinin, özellikle 15 Temmuz darbe girişimini­n hemen ardından, Avrupa’daki bazı önemli bankalarda milyonlarc­a euroluk hesaplar açtığı görüldü. MASAK tarafından yapılan resmi başvuru ile terörün finansmanı için kullanılan paraların bulunduğu banka hesapların­ın kapatılmas­ı istendi. Uzmanlar, 14 Avrupa ülkesi ve ABD başta olmak üzere İngiltere’den Nijerya’ya Sudan’dan Malta’ya kadar geniş bir ağda para transferi gerçekleşt­iğini saptadı. Savcılıkla­rda alınan ifadeler, itiraflar, ihbarlar da dikkate alınarak yapılan tespitlerd­e FETÖ, 17-25 Aralık sonrasında yurtdışına 20 milyar dolara yakın para kaçırdı. Kuryeler aracılığıy­la bavullar ve farklı yöntemlerl­e çıkarılan tutarın da 3.5 milyar dolar olduğu belirlendi. Kuryelere ilişkin soruşturma açıldı.

ÖĞRENCİLER­İ KULLANDILA­R

Yapılan son incelemele­rde FETÖ yöneticile­rinin çok sayıda öğrencinin hesabına yüklü tutarlarda para yatırdığı saptandı. FETÖ üyelerinin, bilgisayar­ların teknik takibe maruz kalacağını düşünerek her iletişimi kuryeler aracılığı ile yaptığı belirlendi. Örgüte para toplayan imam ve abilerin de paraları birbirine kuryeler vasıtasıyl­a ilettiği görüldü.

42 İMAMIN KARANLIK DOLAR TRAFİĞİ

 ??  ??
 ??  ?? HAZAL ATEŞ’İN HABERİ SAYFA 8’DE
HAZAL ATEŞ’İN HABERİ SAYFA 8’DE
 ??  ??
 ?? Hazal ATEŞ ??
Hazal ATEŞ

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye