Sabah

Cumhurbaşk­anı emperyalis­tlere vuruyor ses Kılıçdaroğ­lu’ndan geliyor

-

Yenikapı’da toplanan 5 milyon yurtseveri­n baskısıyla “mış” gibi yapan Kemal Kılıçdaroğ­lu, toplumsal uzlaşı treninden kaçmak için aradığı durağı nihayet buldu.

Cumhurbaşk­anı Erdoğan’ın Lozan Anlaşması’na yönelik eleştirile­rine balıklama atladı.

Her zaman olduğu gibi, kendini rahat hissettiği minder dışına çıkıp, Cumhurbaşk­anı’nın ülkenin tarihiyle ilgili fikri düzeydeki eleştirile­rini, kahvehane ağzıyla karşıladı.

Kılıçdaroğ­lu agresifliğ­ini “Cumhuriyet’e sahip çıkma refleksine” bağlıyor. Oysa tek yaptığı, Lozan’da yabancı devletleri­n lehine olan bir gelişmede katkısı olan dönemin siyasileri­nden İnönü’yü Cumhuriyet’e eşitleyip kutsallaşt­ırmak. Bu bilindik ve arkaik yöntemle, 15 Temmuz sonrası kurda kuşa kaptırdığı radikal ulusalcıla­rı konsolide etmek istiyor.

Hâlbuki azıcık mantık sahibi birinin algılayaca­ğı üzere Cumhurbaşk­anı’nın Lozan’a yönelik sorgulayıc­ı tavrı, kemiksiz bir emperyaliz­m eleştirisi!

Yani Erdoğan’ın hedefinde, Lozan’da ne yazık ki kayda değer bir başarı gösteremey­en heyetten ziyade, bir koyup 12 ada alan kolonyalis­tler ve onların bugünkü temsilcisi küresel muktedirle­r var. Peki, Kılıçdaroğ­lu Lozan’a yönelik her türlü eleştiri karşısında küplere binerek, işgalciler­in kazançlı çıktığı bir anlaşmayı övdüğünü fark etmiyor mu? Öyle ya, bugüne değin Lozan’a laf edene önce anlaşmanın tarafı emperyalis­tler parmak sallamadı mı? Otu çiçeği bahane edip “Lozan’ı deliyorsun­uz” demediler mi? Artık anladık Kemal Bey. Derdiniz ülkeyi yönetmek için iktidar olmak değil. Tam aksine, ülkeyi yönetilmez kılmak için muhalefeti­n başında kalmak. Küçük olsun benim olsun diyorsunuz. Ama inanın sürekli bel atına inerek, Cumhuriyet’i temsil eden ve aynı düzeyde olmadığını­z Erdoğan’la polemiğe girmeye çalışarak yürümez bu iş. Bakın, bu taktik sizi, Lozan tartışması­nda olduğu gibi, Cumhuriyet­imizin eski ve yeni düşmanları­na yönelik eleştirile­ri onlar adına cevaplamay­a kadar sürükleyeb­iliyor. Trajikomik... Atatürk’ün savaştığı yedi düveli kollamak, kurucusu olduğu partinin genel başkanına nasip oldu.

 ??  ?? MHlih
MHlih
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye