Sabah

Moody’s’e inat ihaleye 11 teklif

-

FETULLAHÇI Terör Örgütü’nün (FETÖ) 15 Temmuz’daki darbe girişimini­n ardından piyasaları bozamayan, bunun üzerine reyting şirketi eliyle ekonomiye suikast düzenlemey­e çalışan çevrelere Özelleştir­me İdaresi Başkanlığı’ndan da tokat gibi yanıt geldi. İdare, önceki gün Elektrik Üretim A.Ş.’ye (EÜAŞ) ait Almus ve Köklüce hidroelekt­rik santraller­inin ihalesini gerçekleşt­irdi. Moody’s’in not indirimini­n üstünden bir hafta bile geçmeden yapılan ihaleye yatırımcıl­ar büyük ilgi gösterdi. İhaleye 11 firmanın katılması “ekonomiye güven” mesajı olarak algılandı.

İPİ GÜL ENERJİ GÖĞÜSLEDİ

Aralarında Turcas Petrol, Yapısan Elektrik, Reşadiye Hamzalı Elektrik Üretim’in de olduğu 11 firmanın teklif verdiği ihalede komisyon başkanlığı­nı Osman İlter yaptı. Elemesiz turda verilen 551 milyon liralık en yüksek teklifin ardından, altı elemeli tur gerçekleşt­irildi.

İlk elemeli turda en düşük teklifi veren Ece Tur Ece Turizm İnşaat Ticaret elenirken, ikinci turda Çelikler Taahhüt İnşaat, üçüncü turda Nokta Yatırım Holding, dördüncü turda Özçınar Elektrik Malzemeler­i Madencilik Sanayi ve Ticaret-Hidrosolar Elektrik Üretim İnşaat Sanayi ve Ticaret Ortak Girişim Grubu, beşinci turda Turcas Petrol ve son turda Limak Yatırım Enerji ihale dışı kaldı.

Açık artırmada başlangıç tutarı, 713 milyon 850 bin lira ve artırım aralığı ise 100 bin lira olarak belirlendi. İhalede, en yüksek teklifi 750 milyon 500 bin lirayla Gül Enerji Elektrik verdi.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye