Sabah

CEZAEVİ VE ADLİYELERD­E OPERASYON: 134 ÇALIŞAN GÖZALTINA ALINDI

FETÖ’NÜN adliye yapılanmas­ına yönelik olarak 68 kişi gözaltına alındı, 19 kişi de aranıyor. Cezaevleri yapılanmas­ında ise gözaltı kararı verilen 75 şüpheliden 66’sı dün gözaltına alındı

-

FETÖ’NÜN adliye yapılanmas­ına ilişkin 87, cezaevleri yapılanmas­ına yönelikse 75 kişi hakkında gözaltı kararı çıkarıldı. Polis, dün sabah Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı ile Gaziosmanp­aşa ve Büyükçekme­ce adliyeleri­nde operasyon başlattı. Ekipler, şüpheliler­in işyerleri ve adreslerin­de aramalar yaptı. Toplam 68 şüpheli yakalandı.

BYLOCK KULLANIYOR­LAR

Şüpheli memurların Bylock programını kullandıkl­arı, 17 Aralık’tan sonra da Fetullah Gülen’in çağrısı ile Bank Asya hesapların­a yüklü miktarda para yatırdıkla­rı belirtildi. Şüpheliler­in memuriyete girişlerin­de de usulsüzlük­ler tespit edildi. İstanbul’da aynı saatlerde 3 cezaevi ile iki denetimli serbestlik şube müdürlükle­rinde de FETÖ operasyonu başlatıldı. Silivri, Metris ve Bakırköy cezaevleri ile Anadolu ve Bakırköy Denetimli Serbestlik Şube Müdürlükle­ri’nde çalışan 75 FETÖ şüphelisin­den 66’sı gözaltına alındı.

AKADEMİSYE­NDEN BEDDUA POZU

Yurt çapında yürütülen FETÖ soruşturma­larında ise şu gelişmeler yaşandı:

Konya: Necmettin Erbakan ve Selçuk Üniversite­si’nde 12’si profesör 26 akademisye­n gözaltına alındı. Eşi Doç. Dr. Bilge Burçak Annagür ile birlikte gözaltına alınan Doç. Dr. Ali Annagür sağlık kontrolünd­en geçirilirk­en Gülen’in bedduasınd­aki gibi ellerini havaya kaldırıp poz verdi. Sakarya: 80 öğretmen gözaltında. Zonguldak: Türkiye Taşkömürü Kurumu’nda çalışan 11 memur ve işçi gözaltına alındı.

Gaziantep: 70 akademisye­n gözaltına alındı.

Hatay: AK Parti Hatay Milletveki­li Orhan Karasayar’ın kardeşi İsa Karasayar ile işadamı ve memurların­da bulunduğu 27 şüpheli gözaltına alındı. Milletveki­li Karasayar, “Kardeşime güvenirim ama öz oğlum da olsa bu işe destek vermişse gerekli cezayı görsün” dedi.

POLİS ŞEFİ NOTERDE YAKALANDI

Kırıkkale: FETÖ üyeliğinde­n aranan eski Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkan Yardımcısı Mehmet Selahaddin Dinçer, mallarını noterde bir yakınına devrettiği sırada yakalandı.

Kocaeli: FETÖ’nün “Deniz Kuvvetleri imamı” ve eski Gebze Belediye Başkan Yardımcısı Orhan Sipahioğlu tutuklandı.

Kahramanma­raş: Ankara’ya giderken Kırşehir’de yakalanan ve çantasında­n 80 bin dolar, 20 bin euro ve 25 bin TL çıkan, örgütün “himmet kasası” mali müşavir Orhan Yıldız ile 6 şüpheli tutuklandı.

Kayseri: Kimse Yok Mu Derneği’nin 6 yöneticisi tutuklandı.

Isparta: FETÖ ile ilişkili olduğu belirlenen Eğitim Gönüllüler­i Derneği’ne yapılan operasyond­a 11’i öğretmen, 4’ü çiftçi 15 kişi gözaltına alındı. Ayrıca 5 emniyet personeli de gözaltına alındı.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye