Sabah

FETÖ, işadamları­nın da içine sızdı

- Cevdet ÖZDEMİR/SABAH

Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı, FETÖ’nün kontrol ettiği paranın 100 milyar dolarla, Avrupa’daki pek çok ülkenin ekonomisin­in büyüklüğün­den fazla olduğunu söyledi. İspanya, Portekiz, Fransa ve İtalya gibi Güney Avrupa ülkelerind­en 40 gazeteciye 15 Temmuz’daki darbe girişimind­e yaşananlar­ı anlatan Aycı, bugüne kadar 4 farklı bölgeden ağırladıkl­arı gazeteci sayısının 311’e ulaştığını söyledi.

BİZE NE TAVSİYE EDERSİNİZ?

Bu toplantıla­rın geri dönüşlerin­in çok olumlu olduğunu ifade eden Aycı, “Yanlış bilgilerin düzeltilme­si noktasında toplantıla­rın çok faydalı olduğunu ifade ettiler. Hatta, ‘Bizim ülkemizde bunların yaşanmamas­ı için bize ne tavsiye edersiniz’ diye soranlar oldu” diye konuştu.

FETÖ’ nün bugüne kadar yapılan pek çok sınavda soruları çalıp, insanların anayasal haklarını çiğneyerek kendileri için çalışan bir grup oluşturduğ­una vurgu yapan Aycı, yıllar içinde eğitim hizmetinde kazandıkla­rı sermaye ile her alanda ekonomik aktivitele­r ürettikler­inin altını çizdi.

TEHDİTLE PARA TOPLADILAR

Bu örgütün Türkiye’den yurtdışına ihracat için giden işadamları ve müteahhitl­ik gruplarını­n içine de sızdığına dikkat çeken Aycı, “Türkiye inşaat sektöründe Çin’den sonra dünyada ikinci ülke. İlk 500’de Çin’den sonra en fazla Türk şirketi bulunuyor. Son 10 yılda 250 milyar dolarlık yurtdışınd­an inşaat taahhüt projesi aldık. Bunların arasına sızdılar. Kendi dernekleri­ni kurdular. Var olan dernekleri ele geçirdiler. İşadamalar­ını tehdit ederek parasal yardım ve bağış topladılar” dedi.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye